Irina’s Weblog

13/8/2007

 «ѕ-¬арна проговори…

Filed under: ѕрава на потребителите — Izida @ 10:50 pm

 акто писах наскоро в публикаци€та “Ѕез отговор”, времето, за което  «ѕ тр€бваше да обработи жалбата ми за рекламата на водка на автовлакчето, изтече преди седмица. ¬се пак дадох още 7 дни, защото според «акона за защита на потребителите (««ѕ) толкова време се дава над едини€ месец за уведом€ване на заинтересованите страни. Ѕ€х решена в понеделник да звънна за да разбера какво са решили – все пак щом до 7 дни от подаване на жалбата ми не ме уведомиха, че ще € прехвърл€т на друг, значи са поели разглеждането й. »мах съмнени€ дали не тр€бва да € прат€ до –»ќ ќ«-¬арна – може да се счете за нарушение на «акона за здравето. Ќо от национални€ телефон на  «ѕ ме посъветваха да прат€ жалбата до  «ѕ-¬арна, а те ако решат, че н€ма да могат да третират случа€ като непочтена реклама, само ще € прехвърл€т към –»ќ ќ«-¬арна.

—утринта още докато се разсънвах, на GSM-а ми се изписа обаждане от непознат, но очевидно варненски стационарен номер. ¬ече ми беше €сно – €вно са видели повторната ми жалба относно липсата на отговор по първата, ко€то повторна жалба пуснах минали€ понеделник. ¬дигнах с надежда, жената попита за г-жа ћарудина, след което об€сни причината за обаждането :

– ќбаждам се във връзка с ¬ашата жалба за рекламата на водка на автовлакче. »звин€вам се, но снимките към жалбата са се загубили. ўе можете ли да ги пратите отново за да можем да прехвърлим жалбата ¬и към –»ќ ќ«-¬арна?

≈ това е! „аках 5 седмици за да чу€, че тепърва € прехвърл€т към –»ќ ќ«! «ащо е това забав€не от близо месец – още не знам. Ќо см€там да науча. »ма си закони, има си срокове. ¬ случа€ с  «ѕ всичко – от структура, до управление и приемане и обработка на жалби, е регламентирано в ««ѕ. јко аз изостана с 4 седмици, нито клиентите ни, нито шефовете ми ще бъдат доволни. “ака че и аз като клиент на  «ѕ не съм доволна. ј и като данъкоплатец – още по-малко!

ѕ.—. «а да не забавим още повече нещата, пратих отново снимките. »нтересно как са се загубили, като формата им за подаване на жалби и сигнали н€ма начин за прикачване на файлове, за това в самата жалба сложих адресите към снимките в блога ми…

4 Comments »

 1. ћного по-добре от мен знаеш, че в Ѕългари€ си има закони. » да, те в по-гол€мата си част не са направени с цел защите на нас – потребителите. ѕисала си камара постове за несправедливостите и не спираш да се опитваш да се бориш с т€х, посредством жалби и т.н.

  Ќе знам дали изобщо ще има отзвук и от тази тво€ жалба…но все пак да видим развръската.

  ѕоздрави, Eagle рЯШЙ

  Comment by  расимир —тоев — 14/8/2007 @ 9:13 am

 2. „акат да ти омръзне да се занимаваш рЯЩВ јма ти не се давай. јз също им изпратих жалба миналата седмица. »ма ли н€кой клиент на ¬ивател тук, за да си сравним версиите?

  Comment by Pocu — 14/8/2007 @ 3:10 pm

 3. ’убаво де, а от  «ѕ има ли къде да се жалва човек като недоволен потребител?

  Comment by ћъро — 15/8/2007 @ 8:25 am

 4. «дравей,
  ’аресва ми начина, по които се бориш с глупостите влучващи се в милата ни родина. ќт хора като теб има нужда наистина.

  ”спех!

  Comment by ƒаниел —лавов — 11/9/2007 @ 10:54 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ