Irina’s Weblog

21/9/2010

Пазаруване от Великобритания

Filed under: Daily — Izida @ 12:42 pm

Обичам да пазарувам от Великобритания! Преди време се зарадвах, че Amazon.co.uk вече доставя не само книги и дискове до България. Наскоро обаче открих начин да пазарувам и от други магазини във Великобритания, които нямат доставка до нашата страна. И я тествах – сега държа първия си пакет, получен чрез услугата за закупуване на стоки от UK на Еконт Експрес, част от кампанията им “Да изкупим Британия”. Поръчах си стоки от английски онлайн магазин, платих с личната си кредитна карта, за адрес на доставка дадох адреса на техния офис в Лондон. Те ме уведомиха веднага щом стоките пристигнаха, изчислиха ми цената за доставката и ми ги пратиха към България.

При следващите разпродажби смятам да се възползвам отново!

P.S. По отношение на алтернативни превозвачи, предлагащи ниски цени – нямам доверие на коя да е фирма. Искам професионален куриер с опция за онлайн проследяване. Все пак говорим за моте пари тук, които вече са били дадени на търговеца. Дори не съм наясно законни ли са услугите, предоставяни от тях и какви права бих имала ако нещо се обърка.

9 Comments »

 1. А http://www.donesimi.com. По моя сметка цените им са по ниски.

  Comment by Здравко — 21/9/2010 @ 2:00 pm

 2. И аз го гледам това от известно време и мисля да го пробвам. Хубавото е че повечето online магазини имат безплатна доставка до Англия, а от пътните до България няма как да избягаш рџ™‚ Дори сега се замислям за едно kindle от amazon.co.uk, че да не се занимавам с митници, ако го поръчам от amazon.com

  Благодаря, че сподели, че работи схемата добре рџ™‚

  Comment by Ицо — 21/9/2010 @ 2:58 pm

 3. Ицо, специално за Amazon.co.uk не знам дали ти трябва посредник – те доставят техника до България. За Kindle и аз си мисля отдавна, изкушава ме обаче големия екран повече.

  Comment by Izida — 21/9/2010 @ 3:11 pm

 4. kindle не може да се поръча директно за Бг от amazon.co.uk, опитвал съм рџ™‚ ще трябва да си го поръчам от англия.

  Изида, имам предната генерация на kindle и 6″ са напълно достатъчни в повечето случаи. Но за техническа литература определено не стигат. Но пък DX е прекалено скъп за това, което предлага (предвид това, че нищо чудно скоро да му падне още цената)

  Comment by doni — 21/9/2010 @ 3:29 pm

 5. Можете да погледнете и nook на Barnes & Noble, Амазон се издъниха като изтеглиха “1984” от устройствата и имаше голям скандал. Добра алтернатива при пазар.

  Comment by Дечо Илиев — 21/9/2010 @ 4:17 pm

 6. Nook няма добра поддръжка за PDF.
  От ebay.co.uk имам 2 телефона и един фотоапарат, след което минали през Еконт и срещу 29 лв. (пратка до 1 кг.) бяха в България след седмица. Наскоро гледах, че имаше за около 65 лв. доставката е 1 ден и е със самолет.

  Comment by Licho — 21/9/2010 @ 11:27 pm

 7. @Licho
  Не съм забелязал да има проблеми с pdf.

  Comment by Дечо Илиев — 22/9/2010 @ 4:43 pm

 8. @Дечо
  PDF-и за проба http://www.praktiker.bg/praktiker-in…758/index.html – брошурата на Практикер
  http://capital.bg/vestnikut/arc.php някой брой на Капитал.
  Сканираните PDF как ти изглеждат?

  Comment by Licho — 22/9/2010 @ 10:21 pm

 9. Пробвай gabco.org става по-бързо и много по-евтино.

  Comment by Илиян — 28/3/2012 @ 10:55 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї