Irina’s Weblog

19/8/2010

Неправомерно искане на лична карта на упълномощител при приемане на колет

Filed under: Права на потребителите — Izida @ 8:52 am

Днес попаднах на следната статия :

КРС срещу Български пощи 1:0

Трябва да призная, че и аз много се изненадах на Български пощи когато преди време поръчах мои книги на адрес на приятел и за да ги взема ми искаха неговата лична карта въпреки написаното на бележката пълномощно и представянето на моята лична карта. Все пак не е редно аз да разнасям чужд документ за самоличност! После си казах : И все пак ако не искат личната карта на оригиналния получател, всеки, който намери бележката за колета на пода пред входа (случва се), може да попълни отзад пълномощно до себе си и да вземе колета ми.”
Като се обаче замисля, всеки, който взима колет, представя лична карта. Така че ако някой се опита да вземе моя пратка, ще трябва да бъде записан като приел пакета в пощата и да се подпише. И ако аз след време потърся колета, ще има точен запис кой го е взел. Оттук нататък полицията може да си свърши работата.

2 Comments »

  1. полицията може да си свърши работата…
    В смисъл – да те привикат на разпит защо четеш книги, да конфискуват книгите и вербуват онзи дето ги е взел за нещатен сътрудник?

    Comment by mumintrol — 19/8/2010 @ 1:29 pm

  2. Според мен класически пример за бюрокрация, нямат с какво друго да оправдаят разходите затова нарочно усложняват нещата.

    Comment by Калоян — 20/8/2010 @ 10:22 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї