Irina’s Weblog

1/7/2010

Дознание за убийство на куче – вече и в България

Filed under: Граждански — Izida @ 1:17 pm

Според новина на сайта на фондация “На ТИ с природата” сме свидетели на първото в България образувано дознание за убийство на куче. Престъплението е по чл.325 ал.1 от НК – хулиганство. За разлика от други случаи, потресли обществото, този е срещу конкретен извършител – 24 годишен мъж от Шумен, който пребил до смърт бездомно куче пред жилищен блок, пред очите на деца и майки.

Ако Николай Каменов-Коко стигне до съд и бъде признат за виновен по този член чл.325 ал.1 от НК, може да отнесе затвор до 2 години, пробация или обществено порицание.

5 Comments »

 1. Браво това е наистина хубава новина.
  Хайде сега чакаме и обвинения за вече хилядите ухапани деца и възрастни хора.
  Извинявам се – не съм хейтър – просто при огромните други проблеми в държавата засягащи ХОРА и ДЕЦА – много се преекспонират проблемите на нещастните улични кучета, които ЛИПСВАТ по европейските столици. Наистина – ЛИПСВАТ. Там просто НЯМА улични кучета. Какво са ги направили – не знам. Но ги няма. Така, че всички глупости, които се изписват тук за Европейски подход относно бездомните животни, просто не са верни.
  Дано наистина спре жестокостта към животните, защото това също е неразбираемо ужасно и подсъдимо поведение.

  Comment by Svetoslav — 2/7/2010 @ 9:39 am

 2. Както казах и в коменара си по поредна тема – смесвате проблемите! И да, има си дела срещу собствениците и към момента, както и към Общината за бездомните. Това не е новост.

  И не мисля, че наличие на един проблем трябва да спира решение на друг – достатъчно комисии и представители имаме в Парламента, за да борят няколко обществено значими проблема едновременно.

  Comment by Izida — 2/7/2010 @ 10:58 am

 3. @Svetoslav: Слушаме твърде много за псетата, защото организацийките, раздуващи балона, имат кинти и интерес да го раздуват. По-раздут балон = повече масовост = отчетена дейност = повечко пари следващата финансова година. Самите организации са едни мега-паразити, които смучат пари, за да отклоняват общественото внимание към единични случаи (като горния), а не към истинския проблем (унищожаването на всички бездомни псета, разнасящи зарази и хапещи хора). Тези организации, както и “Екоравновение”, нямат интерес проблемът да се реши, защото решен проблем (т.е. липса на псета) за тях означава край на дейността, край на финансирането => трябва да си търсят някаква друга работа.

  @Ира: Наистина ли си толкова наивна? Знаеш ли на какво “осъдиха” собственичката на псетата, които удушиха и оглозгаха момиченце в онова село (не помня името на селището)? Осъдиха я на на някаква глоба. Глоба, Ира! За животът на едно дете. На това аз викам “обществена справедливост”. Не показно обесване на куче, на ЗАКОНОДАТЕЛ ми се ще да направя показно обесване, след подобна присъда.

  Comment by Дончо — 2/7/2010 @ 4:18 pm

 4. @Дончо: Ако това толкова те вбесява несправедливостта нищо не пречи да се включиш в организирането на протест, внасянето на подписка в Парламента за повишаване на санкциите и т.н. Има много инициативи, които могат да помогнат да се придвижим в желаната посока като общество. Но няма да стане като седим и си казваме : “Ей общината и тази дупка няма да запуши!”, нали?

  И на мен санкцията ми звучи абсурдна. И ако има подписка, бих се включила. Защото за мен виновни за положението на бездомните кучета (като представители на животните, срещу които се проявява жестокост), са хората. Стопани си пускат кучетата сами на разходка, изгонват ги. Трябват яки и бързи санкции за тях, за да се спрат тези практики!

  Comment by Izida — 2/7/2010 @ 5:16 pm

 5. Обществото ни е пропито от нихилизъм и мизантропия, ама състрадателно към животинките. Ебаси цирка!

  Comment by Жълт кантарион — 3/9/2010 @ 11:51 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї