Irina’s Weblog

30/6/2010

ѕублични статистики за фирмите, предостав€щи шофьорски курсове

Filed under: √раждански — Izida @ 3:30 pm

¬инаги съм била убедена, че най-правилни€т начин да избереш услуга/стока е като сравниш алтернативи на база показатели, важни за теб – в електронна таблица или на лист харти€.

ѕо отношение на фирмите, предостав€щи шофьорски курсове, основен показател за мен би бил не цената, ко€то е публично об€вена обикновено, а статистика каква е успеваемостта при изпитите за придобиване на книжка за вс€ка от фирмите. “.е. интересува ме процента от курсистите, които усп€ват да вземат книжка от първо €в€ване на изпит, съответно – от второ, колко не взимат книжка в тази фирма изобщо (което ще рече, че са се отказали или са сменили фирмата).

«а съжаление не намирам подобна информаци€.

„удех се, не може ли »зпълнителна агенци€ “јвтомобилна администраци€” да предостави подобна публична информаци€?

3 Comments »

 1. јвтомобилен инструктор се избира по отношението. »ма твърде много тъпаци, които изнудват курсистите си да си плащат и това би изкривило статистиката ти.
  Ќай-добри€т метод за намирането на читав инструктор е разпитване на познати, при€тели и форуми. «адължително повече от едно мнение за човек. »менно защото се подлъгах и не питах достатъчно, тр€бваше наскоро да смен€м мо€т инструктор.

  Comment by ѕешо — 30/6/2010 @ 7:41 pm

 2. —ъмн€вам се да им е хрумвало и да имат подобна организирана информаци€. ј ако случайно на н€кой чиновник на държавна хранилка му светне, подозирам, че ще се наложи фирмите, ангажирани с такава дейност да сдоби€т задължението да предават в 2-3 държавни служби още един формул€р, които никой никога н€ма да използва рЯШЙ ј най-веро€тно е ако н€ма пари за усво€ване по н€каква програма подобно нещо никога да не се случи.
  ѕо-скоро това може да е част от маркетинговото представ€не на добрите фирми, което те сами прав€т. ј общодостъпна полезна информаци€ от държавна структура е като от умр€л писмо рЯШЙ

  Comment by »ван — 30/6/2010 @ 10:35 pm

 3. —ъгласен съм с адаша, подобна статистика ще бъде изкривена само н€колко седмици след като се по€ви на б€л св€т… ѕърво, до  ј“ (откъдето би могла да идва статистиката) достигат само курсистите, които не са се отказали преди това. ќсвен това, сигурен съм, че на принципа “мой човек”, всички курсисти, които не са убили 3-ма души и са минали 5 пъти на червено, получават книжки, ако са от точно определена фирма… —ериозно, подобна публична статистика според мен би прецакала нещата повече, отколкото би ги подобрила, поне на този етап…
  ¬иж, друго би ми било интересно за тези фирми: брой ѕ“ѕ с виновно участие на курсисти от дадена фирма. “ова би ми говорило много повече за качеството, защото едно е примерно 100 курсисти от една фирма за 10 години да имат общо 2 ѕ“ѕ, съвсем различно е да имат 50 ѕ“ѕ…

  Comment by BORIME4KA — 22/7/2010 @ 1:09 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ