Irina’s Weblog

21/8/2008

Малка игра

Filed under: Daily,The desert of the real,Шофьорски — Izida @ 5:48 pm

С Лъчо си играехме на една игричка в курорт Албена – при пресичане на улица трябваше да познаем дали идващата кола е българска или румънска. За съжаление бързо ни писна, защото не беше никак трудно : ако намали и спре, значи е румънска; ако мине пред краката ти върху пешеходната пътека със стърчащ от прозореца лакът, значи е нашенец.

Само веднъж обърках – един софиянец най-изненадващо ни направи път, да е жив и здрав!

При екскурзията ни до Румъния по Великден, екскурзоводът ни забавляваше с обяснения за румънските нрави и традиции. Когато влязохме в Румъния наред с любопитните факти за националния им празник, за прословутия граф Цепеш (по-известен като Дракула), за липсата на кафенета на открито в Букурещ, изтъкна и това как сега вече се налага рейса да намали скоростта, защото тук глобите са тежки, а и се налагат наистина. Да, това наистина звучи чуждоземно за нас! И си е атракция!

2 Comments »

 1. “Само веднъж обърках – един софиянец най-изненадващо ни направи път, да е жив и здрав!”

  Той не е бил софиянец, сигурно колата е лизингова, а и най вероятно e шофирал румънец рџ™‚

  Comment by Ben — 22/8/2008 @ 1:34 pm

 2. Че то има ли български коли след Варна? Преди 3 дни при рзходката ми до Златните установих следното:
  1. Константин и Елена(бивш Дружба) – търсех място за паркиране и обиколих паркингите на 6 хотела. Максимум 10% с български номера.
  2. Златните – пак обикалях за паркиране и резултата беше максимум 5% с български номера. Тук го има и другия момент, че се появяват много луксозни автомобили с немски регистрации и статистиката малко се изкривява.

  Comment by Lubo — 22/8/2008 @ 4:29 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї