Irina’s Weblog

4/10/2007

¬ служба на обществото

Filed under: ѕозитивно — Izida @ 8:56 am

јвтобусът по лини€ 280 зави на колелото на 4ти километър, качи се на ÷ариградско шосе и спр€ на спирката на студентските общежити€. «агледах се към двойка слепи родители с дете на около 5-6 годинки, които сл€зоха от първа врата на рейса и се спр€ха на острова между шосето и локалното платно. Ќе смееха да минат, н€маше други хора до т€х да ги насочат. » тогава, един полицай излезе на локалното, спр€ с ръка колите, каза на хората да преминат и дори преведе с другата си ръка детето докато минаваше покрай него. —лед като хората прес€коха безопасно се върна на островчето и стана отново поредни€ полицай, строен в очакване преминаването на френски€ президент.

Ќе го познавам, н€ма и да го позна€ ако отново го вид€. Ќо му благодар€ горещо за дето реагира така човешки и доказа, че и в Ѕългари€ полица€т може да служи на обществото.

ѕ.—. ќще на момента си спомних за една публикаци€ на ¬ладо √еоргиев, в ко€то той сподел€ше задоволството си от полицай, който спр€л за да премахне нещо захвърлено от път€ преди да продължи по път€ си. ўе съм благодарна, ако н€кой ми даде линк.

–едакци€ :
Ѕлагодар€ на ¬ладо за предоставената връзка : УЕto protect and to serveФ

11 Comments »

 1. ’м, дали вече са го наказали за напускане на отговорни€ пост и служене на простолюдието рЯЩВ ?

  ƒано да се радваме на повече такива хора. Ќе само сред полицаите.

  Comment by ƒончо — 4/10/2007 @ 9:40 am

 2. –адвам се, че има и такива полицаи!

  Comment by dzver — 4/10/2007 @ 9:43 am

 3. @ƒончо, не случайно има поговорка, според ко€то никое добро не остава ненаказано рЯШЙ » на мен това ми хрумна между другото след като осъзнах защо е там полица€. ѕърво реших, че просто е минавал от там, после вид€х, че през н€колко метра са наредени още полицаи и се сетих за посещението на —аркози.

  @dzver, дано стават все повече! „естно казано много ме е €д за създадени€ в момента имидж на полицаите в Ѕългари€ – те не са н€кой, на когото да разчиташ, а н€кой, от който тр€бва да се пазиш и на който евентуално ще бутнеш подкуп. ћай това е масовото мнение рЯЩБ ¬се пак се над€вам, че подобен род из€ви ще помогнат за подобр€ване на имиджа и от там – на доверието към полицаите.

  Comment by Izida — 4/10/2007 @ 10:09 am

 4. јз писах веднъж как мислехме, че е станала катастрофа на ќколовръстното, а се оказа, че един полицай е спр€л движението, за да мине една патица с патенцата си. Ѕеше много мило:))))

  Comment by verdji — 4/10/2007 @ 1:20 pm

 5. Ќа мен ми е странен изразът “слепи родители с дете”.

  ƒа, знам, всеки има право да търси щастието си, включително и семейното такова… но за мен остава непон€тно как двама слепи решават, че могат да се грижат за дете, след като имат проблеми дори да пресекат улицата. “ози път полица€т е бил там и е бил съвестен – ами следващи€ път ако не е?

  Comment by Longanlon — 4/10/2007 @ 1:28 pm

 6. Longanlon, остава само да предложиш насилствена кастраци€ на слепите … ≈ че и те са хора, имат право на щастие! » да не могат сами да се грижат, сигурно имат близки, които да помагат. »ма си и организации, които също помагат.

  ћежду другото през л€тото редовно виждах около Ќационалната следствена служба да разхождат едно куче с обозначителни знаци за куче-придружител на сл€п. Ѕ€ха един човек с б€л бастун и, предполагам, дресьора на кучето.

  Comment by Izida — 4/10/2007 @ 1:37 pm

 7. «апов€дай рЯЩВ

  Comment by ¬ладо √еоргиев — 4/10/2007 @ 1:53 pm

 8. Ѕлагодар€ рЯЩВ

  Comment by Izida — 4/10/2007 @ 2:13 pm

 9. » аз съм доволен днес от един полицай. ѕреминавахме на мостчето над канала до военна академи€, където сед€ха трима полицаи. Ќа мостчето б€хме към 5 човека и чакахме колите да преминат, за да преминем и ние. »зведнъж едини€ полицай застана на средата на платното, вдигна ръка срещу колата и се развика “ј спри, бе! Ќе виждаш ли, че хората искат да преминат, бе??? Ќа платното са стъпили чак, ще ги сгазиш, ама не спираш, бе! —при, бе!”.

  ј тъкмо преди това ги обсъждахме, че нищо не вършели. “ози полицай може да знае, че днес със сигурност е свършил поне едно добро дело, за което и аз му благодар€.

  Comment by »ли€н Ѕетовски — 4/10/2007 @ 7:03 pm

 10. ѕреди н€колко седмици в натоварен сутрешен час се опитвам да изл€за (с колата) от малка уличка в квартала на гол€м булевард. –азбира се, бързам, детето закъсн€ва за градина, аз за работа и пр, но движението е много натоварено, а аз тр€бва да направ€ л€в завой (демек и от двете посоки тр€бва да изчакам колите да намале€т) ƒа, ама не – лудница – спрат едните, тръгнат другите, н€ма празно! ћного криво, без нарушение не може да се мине, а едно че аз никак не ги обичам ти€ неща, едно че от другата страна на булеварда, на който се опитвам да изл€за, срещу мен, сед€т две ченгета и дебнат. ¬ същото време отсреща идва н€какъв…ъъъ.. трактор, който ще се движи направо, демек в улицата, от ко€то аз излизам. » аха се освободи една пролука в движението, ама нейсе, трактора направо се движи, аз завивам, той с предимство, нема братче, айде пак седи и чакай.. » аз си сед€ и си мигам с мигача и по едно време какво да вид€ – двамата сладури отсреща излизат на платното. » какво мислите, че направиха? —пр€ха движението в двете посоки и ми махнаха да мина… ћного съм им благодарна, разбира се, но така и не разбрах дали беше поощрение, че спазвам чуждото предимство или са си рекли нещо като “та€ омотана жена сигурно до утре н€ма да мине ако не € пуснем” рЯШЙ

  Comment by Lady — 13/11/2007 @ 10:56 pm

 11. @Lady:
  —поред мен важното е не причината, а сами€ факт, че са се намесили!

  Comment by Izida — 14/11/2007 @ 10:40 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ