Irina’s Weblog

18/3/2007

»стори€та на Google

Filed under: Books,Computers,Daily — Izida @ 10:33 pm

—добих се с книжка, ко€то преди около година се изкушавах да куп€ в руски€ й превод. ≈, тогава не € взех, но сега наваксвам : става дума за книгата “»стори€та на Google” на издателство “—лънце”, цена 15 лв.

ћай това е първата книга, в ко€то срещам “Silicon valley” преведена като “—илициева долина“! —ъщо така ме върна към времената, когато се €досвах на това, че н€кои от най-интересните сайтове присъстваха в отговори на моите търсени€ в Yahoo! чак на 30та страница! ѕосле бе Altavista преди да науча за Google от при€тел.

≈то и връзка към сайта на книгата : “The Google Story”

6 Comments »

 1. “ова за силициевата долина ми хареса. »ма ли смисъл от тази книга, препоръчваш ли €?

  Comment by velqn — 19/3/2007 @ 7:50 pm

 2. Ќамирам € за интересна! Ќаучих н€кои любопитни неща като това, че Sun било абревиатура (и колегите, които питах до момента, б€ха в неведение като мен), двойни€ смисъл на името на технологи€та PageRank… но нека не развал€м усещането за тези, които решат да € четат рЯШЙ

  ¬ъпреки, че Google от години е част от живота ми, чак сега се замислих над това колко различен беше »нтернета преди по€вата му.

  Comment by Izida — 19/3/2007 @ 9:46 pm

 3. ¬ този ред на мисли се сетих за:
  http://backrub.tjtech.org/May1998/hardware.htm

  Comment by Roko — 23/3/2007 @ 8:05 am

 4. ¬ерно кажи препоръчваш ли € книжката? «аглавието звучи интересно…

  Comment by √еорги — 8/4/2007 @ 9:15 pm

 5. „ичко √угъл е гол€м благодат за хората търсещи знани€ и благини, не мога да си представ€ как се бих оправ€л в нета без тази търсачка, колкото до книгата ако имам свободно време ще и обърна подобаващо внимание.

  Comment by Albinos — 13/4/2007 @ 11:46 am

 6. ѕърво беше Altavista, Yahoo си беше най-обикновен портал или директори€, който използваше Altavista за търсене, а и не само той. Altavista се “прецака” от собствени€т си успех. «а да ти излезе сайта на първо м€сто, тр€бваше 7-цифрена сума в $, постепенно първата страница резултати се изамести от платени линкове, доста често без връзка със търсенето. Google ги смаза със липсата на реклами (отначало) и платени “резултати”, даже сега може да се в€рва на първи€т линк, рекламите са извън търсенето.

  Comment by ici — 16/4/2007 @ 9:39 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ