Irina’s Weblog

27/2/2007

Съдебен иск срещу общината заради протеста на таксиметровите шофьори

Filed under: Daily,Taxi,The desert of the real — Izida @ 11:01 am

Председателят на управителния съвет на Българското общество за индивидуална свобода (БОИС) Калин Манолов внася съдебен иск срещу столичната община заради протеста на таксиметровите шофьори, който парализира столицата в началото на месеца. Самият иск можете да прочетете тук : “БОИС съди общината за нерегламентирания протест на таксиметровите шофьори”.

Интересна е и сумата, за която Манолов съди общината : 1,40 лв за имуществени и 0,55 лв за неимуществени вреди. За мен това е едно разумно решение – ако бе съдил общината за голяма сума, всеки разумен гражданин (който принципно ги застанал зад инициативата) би се ядосал на факта, че уж за добра кауза, но все пак бъркат в общия ни джоб. Така се надявам държавата ще осъзнае, че търпимостта ни към бездействието е изчерпана. И следващия път искът може и да не е символичен.

П.С. Не мога да пропусна да отбележа и фрапантната разлика между отношението на общината срещу таксиджиите и срещу протестиращите по повод Натура 2000 – в “Капитал” има интересна статия по темата : “За перцето и палката”.

Редакция : Благодаря на Гери за връзката към блога на Калин Манолов.

3 Comments »

 1. Много добра инициатива. Радвам се , че има такива хора.

  Comment by slideworld — 27/2/2007 @ 12:39 pm

 2. Браво на тях, така и трябва!
  Жалко, че малко хора могат да си позволят да съдят когото и да било, макар че напоследък ми иде да спра да работя, за да си защитя правата (срещу Топлофикация например). А природните защитници и нарушаването на техните права кой ли ще коментира, кой ще ги брани …

  Comment by Yana — 27/2/2007 @ 7:13 pm

 3. И една връзка по темата, коментар за интервюто на Румен Петков пред bTV : “Румен Петков: По време на протестите на таксиметровите шофьори пред НС видяхме човешка низост у някои политици”

  Comment by Izida — 3/10/2007 @ 1:18 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї