Irina’s Weblog

15/2/2007

ћолба на онлайн книжарница

¬ помощната информаци€ на онлайн книжарница към българско издателство попаднах на следното :

ќбръщаме се към ¬ас с молба да не изпращате поръчки за книги, които впоследствие да връщате!

ћоето обръщение към съответното издателство би звучало така :

ќбръщаме се към ¬ас с молба да не превеждате и издавате посредствени книги, да не използвате некачествени материали при печатането, да не повреждате книгите при съхранение в склада, никога да не обърквате поръчката ми, както и да давате възможно най-точно описание на книгата в онлайн книжарницата ¬и!

» двете молби са еднакво безсмислени – и едното, и другото ще се случва от време на време … —амо че втората молба е лично мнение, а първата израз€ва отношение на търговец към клиент.  оето не е никак при€тно! » не знам дали ще има н€какъв ефект – освен да ме накара да ползвам друг търговец. «вучи ми като нещо от сорта : “«наем, че имате право да върнете стока, поръчана дистанционно, в 7 дневен срок от получаването й, но хич не обичаме, когато н€кой се възползва от това си право!”.

Ќима см€тат, че на мен ми се разправ€ с това да връщам стока? Ќе ми се е налагало, над€вам се и да не ми се наложи никога. Ќо ако се наложи искам да знам, че търговецът ще подходи професионално.

» изобщо – какво си мисл€т, че ще постигнат с тази си молба? Ќедобросъвестните клиенти н€ма да престанат да прекал€ват с правата си и да връщат книга, защото са € прочели например, само заради горни€ текст. Ќай-много съвестни клиенти да бъдат отпратени от тона на търговеца. ≈фект не само нулев, дори отрицателен.

8 Comments »

 1. не казваш най-важното: кое е това издателство?

  Comment by filip — 15/2/2007 @ 7:25 pm

 2. ƒокато чет€х и аз си помислих, че “лошите” н€ма да се трогнат от подобна молба, а дори може да ги провокира, а за “добрите” смисъл н€ма.

  @filip, имаш такъв гол€м цитат, което прави откриването на книжарницата елементарно: чрез Google – първи резултат е тази тема, втори  луб јбагар ;).

  ѕоздрави ≈му

  Comment by Emu — 16/2/2007 @ 10:31 am

 3. Ќ€кой с 50000 лв. капитал, сносен сайт и money-back guarantee ще съсипе мижави€ бизнес на подобни издателства за месец. ќбикновено подобни бизнеси се движат от хора над 50-те, с “живи” спомени от “социализма” — за т€х подобни отношени€ са норма.

  cheers,

  Comment by wqw — 16/2/2007 @ 2:23 pm

 4. ѕопитах кое е издателството не от любопитство, а защото според мен такава информаци€ в »нтернет може да помогне на хората. ’убаво ще е когато напишеш abagar в √угъл да излезе този пост рЯЩВ ѕрепоръчвам в такива постове имената на фирмите да се пишат с големи букви във заглави€та дори. Ќикой н€ма да ви осъди за подобна “реклама”, дори ще ви благодар€т. ѕоздрави рЯЩВ

  Comment by filip — 16/2/2007 @ 3:24 pm

 5. „естно казано дълго време се чудех дали да напиша издателството – ≈муто ме спаси от още по-продължително чудене рЯШЙ ¬ъпросът е, че харесвам издани€та за ≈гипет на јбагар. » н€как от уважение към това, че публикуват интересни за мен книги, не ми се искаше да ги соча с пръст.

  » друго : подобни текстове има в сайтовете на много книжарници и издателства – €вно те най-много се притесн€ват от правото да вършен стоката в 7 дневен срок, защото см€тат, че могат да се превърнат от книжарници в библиотеки.

  «а това аз лично винаги преди да поръчам чета “«а нас”, “«а доставката” или аналогичната секци€ с договорките между мен и търговеца.

  Comment by Izida — 16/2/2007 @ 3:31 pm

 6. Ќищо не им пречи да си вод€т регистър на клиентите, които редовно връщат книги и само т€х да помол€т да не го прав€т рЯЩВ

  Comment by ‘илип — 16/2/2007 @ 11:08 pm

 7. ј, какво ще кажете за даване на капаро за доставка на книги от чужбина? «аконно ли е? ƒали ще ми върнат капарото ,
  ако не ми достав€т книгата? —тава въпрос за книжарница “ѕингвините”.

  Comment by vlad — 3/7/2007 @ 4:07 pm

 8. Ќе сме€ да се ангажирам с мнение, но бих те посъветвала да питаш във форума на Ѕългарската Ќационална јсоциаци€ на ѕотребителите на адрес http://www.bnap.org/f/

  Comment by Izida — 3/7/2007 @ 4:09 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ