Irina’s Weblog

20/7/2006

Дали СКГТ не си плаче за адвокат?

Във форума на СКГТ можете да прочетете следното мнение на компанията :

С Решение №413 на Столичен общински съвет от 08.06.2006 г. бе прието от 01.07.2006 год. да бъде изменена цената на билета за еднократно пътуване, да отпаднат някои видове билети и се въведе нов вид образец на “Билет с талони за десет пътувания”. Това Решение веднага бе анонсирано от медиите в публичното пространство и обществеността своевременно бе информирана. Многократно бе напомняно за тази промяна, за да могат гражданите да използват наличните количества закупени билети по старите цени.
“СКГТ-СОФИЯ” ЕООД няма нормативно задължение да заменя или да възстановява суми по неизползвани билети.
Единствено в услуга на клиентите е създадена организация в едномесечен срок, да се извършва подмяна на старите билети с нови срещу доплащане.

Е не мога да повярвам, че могат да ти продават билети в продължение на години, след това да кажат, че от дадена дата няма да важат и да твърдят, че не са длъжни да ти връщат парите! Особено като опира до нещо толкова масово и широко използвано като градския транспорт. А ако да кажем имаш талони от преди година, в момента на научаване на промяната на цените не си в страната, върнеш се след 1ви август – и какво? Кредитирал си ги като си купил билети предварително и за подарък получаваш едно “Пак заповядайте!” – защото ако ги оставим така, тази ситуация ще се повтори при следващото увеличение, бъдете сигурни!

2 Comments »

  1. Мда, това, че са ме уведомили, не значи, че аз мога да си сметна билетите, които ще ми потрябват. Или да спра да си купувам билети една седмица по-рано, за да не ми останат и преди всяко качване на рейс, да си търся от къде да си купя едно билетче. А както знаем, това не винаги е възможно.

    Примерно моя талон с използвано само първото билетче е купено 2 седмици преди крайния срок, ама като се движа повече с таксита и маршрутки, какво да направя?

    Поздрави Ему

    Comment by Emu — 20/7/2006 @ 3:32 pm

  2. […] темата (и още…) за приключена – в крайна сметка скоро въвеждат […]

    Pingback by Irina’s Weblog » Нужда от промяна в Наредбата за обществен превоз на пътници — 13/2/2008 @ 1:11 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї