Irina’s Weblog

4/7/2006

—офтуер <- книга

Filed under: Books,Computers,Daily — Izida @ 11:57 pm

ƒнес си мислех как се опитвам старателно да подбирам книгите, които чета. “ова е като да си купуваш софтуер – винаги внимаваш да купиш този, който ще ти е най-полезен. » най-вече – внимаваш за качеството му. «ащото не искаш да загубиш от употребата му. «а това чета и ревюта на книги, интересувам се за автора и т.н.

“ова ме наведе на спомена за една лекци€ на преподавател по ѕраво от MIT в “ехнически€ университет. ёристът разви теори€та, че н€ма нужда да промен€ме законите за да защитим авторските права на авторите на софтуер. «ащото можем да разглеждаме книгите като частен случай на софтуера. »де€та беше в това, че както човек инсталира нова програма за да може да прави нещо ново с компютъра си, така човек чете книга, за да придобие от не€ нови знани€ и един вид да “инсталира интелектуален софтуер”. ≈то защо според него просто тр€бва да приложим законодателството за книгите и върху софтуера. Ќа мен ми прилича малко на up-casting, но … ћоже и да работи.

“а така и аз внимавам какъв интелектуален софтуер си инсталирам. „уд€ се дали има развитие тази теори€. ўе взема да се поров€ из ћрежата като ми остане време…

ѕ.—. ј може би човекът просто е гледал “ћатрицата” рЯШЙ

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ