Irina’s Weblog

3/7/2006

Софтуерно пиратство for dummies

Filed under: Books,Daily — Izida @ 6:27 pm

При днешния преглед на книжния пазар попаднах на следната интересна книжка : “Безплатно сваляне и споделяне на файлове в интернет” на издателство СофтПрес :

Интернет е източник на необятно количество информация. Но освен уеб пространството и електронната поща, в Мрежата се крие още един цял свят, пълен с огромно количество полезни ресурси – музика, филми, игри, програми, картинки и въобще всякакви файлове.

Вярно, не само крадено съдържание се обменя по p2p мрежите, но … позволете ми да съм скептично настроена, особено като се има предвид, че дори програмистите около мен още трудно свикват с идеята, че софтуера струва пари – което пък мен ми е трудно да приема!

2 Comments »

 1. Всъщност в цитата, който си посочила не откривам нито нещо невярно, нито тревожно, нито пък пиратско. Изобщо не мислиш ли, че “пиратщината” твърде се е преекспонира напоследък?

  Нали не мислиш, че е по-правилно да спрем споделянето на файлове в мрежата или книгата на Софт Прес за да превъзмогнем разпространението на нелегално съдържание? Това е горе-долу метода на църквата да озаптява познанието чрез изгаряне на вещици? Или да спрем да правим секс за да не хванем сифилис…

  Comment by yovko — 4/7/2006 @ 9:30 am

 2. Изобщо не мислиш ли, че “пиратщината” твърде се е преекспонира напоследък?

  Мисля! Именно за това е и този пост…
  Но също така на фона на последното “ловене на вещици” няма да се учудя ако вземат да ограничават и издателствата.

  Comment by Izida — 4/7/2006 @ 9:56 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї