Irina’s Weblog

26/6/2006

Ќовите цени на билетите в —офи€ от 1ви юли

ќтдавна стана официално, така че едва ли ви казвам нещо ново. Ќо за мен поне новото беше до кога важат старите билети – а именно до същата дата, от ко€то започва продажбата на новите! Ћично аз не искам да плащам за услуга, ко€то не съм ползвала, и за това ще внимавам нито един стар билет да не остане у мен! ≈ какво щеше да им струва да дадат поне една седмица, в ко€то да важат и двата типа билети?! јко питате мен – ще им струва пропуснати печалби от многото хора, които ще пропуснат да си използват н€кой и друг билет, и ще си куп€т нови! “ апка по капка вир става” е казал народът.

¬се имате един месец (цели€ юли) да смените старите си билети. «а целта — √“ предостав€ цели два адреса! » в случай, че иде€та за разкарването със собствените им транспортни средства до тези места не ви разубеди – са сложили и допълнителните услови€ да се смен€т минимум 10 стари билета, или талони, но без нито един употребен билет от т€х.

«а мен това е прах в очите! » никаква грижа за крайни€ потребител! ѕри положение, че не само че н€ма климатици в рейсовете, а и половината дръжки за отвар€не на прозорците са счупени, н€ма едно чукче, с което да счупиш стъклото при нужда (а рейсове са се палили на ÷ариградско шосе и в по-студено време) …

P.S. ќт форума на √радски транспорт научих, че н€ма вече “специализирано звено” контрольори, които преди имаха правото да искат карти и билети само срещу карта, без елече. ¬ече всички тр€бва да са отново с елечета. Ќе давайте документите си на нелегални контрольори!

12 Comments »

 1. “е нелегалните първо би€т, после питат :).

  ѕри см€ната на билетите в ƒани€, старите важаха 3 месеца (т.е. имаше период на застъпване). » след това, колкото са ти останали, можеш да смениш на 4-5 централизирани места в града.

  Comment by ƒончо — 26/6/2006 @ 8:40 pm

 2. “ой Ћъчо веднъж накара една лелка да си облече елечето – и не си даде билета докато не се вкара в ред рЯШЙ ≈стествено беше редовен както винаги – което много €доса лелката! явно беше решила, че щом се прави на интересен – хванала си е рибка рЯШЙ

  »наче още сега ще възропта€ на сайта им за тази глупост – липса на застъпващ период!

  Comment by Izida — 26/6/2006 @ 10:03 pm

 3. “ова не са контрольори, а отрепки и избушл€ци.

  Comment by cybercrackerbg — 26/6/2006 @ 10:06 pm

 4. cybercrackerbg,
  не съм сигурна, че те разбирам. » за това ще кажа само едно : ¬еднъж лично поздравих две жени-контрольори за това, че геройски усто€ха на цели€ рейс, който се нахвърли върху т€х с нападки понеже си вършеха работата! «ащото съм виждала и контрольори, които се поддават на непон€тната за мен пътническа солидарност, и не глоб€ват човек без билет! ∆алко само, че б€ха по-учудени от мо€та реакци€, от колкото от реакци€та на другите…

  ¬се пак не искам аз да съм будалата, който плаща билети, за да се воз€т разни “умници” безплатно! » за това и всеки път право в очи си казвам на гратисджиите (като ми поискат билета да сравн€т с взети€ от съседната седалка) : “ ато искате спокойно пътуване – перфорирайте си билета и си платете пътуването както прав€ аз!”

  Comment by Izida — 26/6/2006 @ 10:31 pm

 5. —ъс сигурност от — √“ не са мислили за крайните ползватели на предлаганите от т€х услуги. „е кой ли мисли за т€х/нас в Ѕ√ в момента…така че самата см€на е насочена повече към продавачите на билети – ако им останат стари, да могат да ги върнат, да не се набутват.
  ќт това поредно увеличение обаче най-много ме дразни фактът, че отпаднаха талоните за 5 пътувани€.  ой ще дава по 6 лева накуп за билетчета???

  Comment by “ан€ — 27/6/2006 @ 4:21 pm

 6. “ан€, напълно си права! Ќикой не мисли за нас, но и си го заслужаваме – защото все си мълчим, траем и си казваме : “» по-лошо можеше да е…”
  «а талоните – не б€х забел€зала. Ќо така или иначе вече картата за всички линии ми става изгодна. јз и преди € ползвах към половин година, но тогава разлика н€маше и н€мах стимул да си купувам.

  ѕредполагам това и са цел€ли – да се насочим към картите, при това за всички линии. Ќе знам за по-дългите периоди, но поне цената за всички линии за един месец не се е променила.

  «ададох въпроса си във форума на — √“ : “старите билети”. ћакар че не ми се в€рва да обърнат внимание на един въпрос от сам гражданин…

  Comment by Izida — 27/6/2006 @ 4:25 pm

 7. —лед като ние не мислим за себе си, защо се над€ваме н€кой друг да мисли за нас?

  явно хората са доволни, защото недоволство не се показва. Ќикъде и пред никой. ѕреклонената главица саб€ не € сече :).

  Ќе говор€ за недоволство спр€мо цените (цените са ниски, €вно е че ще се качват), говор€ за недоволство спр€мо качествата на услугата и спр€мо начинът, който разни кухи тикви са избрали новите билети да навл€зат в употреба.

  јко не са потребителите да покажат на кухите тикви недоволството, следващи€т път пак ще е така.

  Comment by ƒончо — 28/6/2006 @ 3:18 pm

 8. ћного си прав, ƒончо! »менно за това в момента чета наредбите на сайта на »зпълнителна агенци€ “јвтомобилна администраци€”. —м€там да се свържа и с —толична община, както и с  омиси€та по търгови€та и защита на потребителите. «ащото при това те отказват да приемат купени билети от н€кои видове – малка бройка единични, или започнати талони. —поред мен това е нарушение на правата ми като клиент.

  Comment by Izida — 28/6/2006 @ 4:12 pm

 9. “оку що проведох разговор с представител на  омиси€та по търгови€ и защита на потребителите, отговар€щ на горещи€ телефон (02) 980 25 24 – становището на  омиси€та е, че не можем да ги гоним по «акона за защита на потребителите дори за това, че отказват да изкупуват билетите – все пак ако имаш под 10 единични билета и наченати талони, н€ма да ти върнат парите дори и ако отидеш до гишетата.

  —поред т€х това било единствено от компетенци€та на ќбщината.

  Comment by Izida — 28/6/2006 @ 4:24 pm

 10. »нтересно е и, че в страницата с дневни€ ред «аседание No 80 от дата 08.06.2006 на —толични€ общински съвет, когато е прието увеличението, не пише нищо за срока, до който важат старите билети.

  “ака че зададох този си въпрос към —ќ—, да видим какво ще кажат!

  Comment by Izida — 28/6/2006 @ 5:25 pm

 11. ƒобав€м и нов адрес, към който се обърнах – —толична община, тема във форума им. “ам забел€зах, че Dragon вече е повдигнал въпроса за отказа за изкупуване на частично ползвани талони : “«ащо отново правите същата грешка…”. –еших да повдигна нова тема, защото не см€там изобщо изкупуването на билетите за правилна реакци€. ћалко хора биха се разкарвали в жегата, и те го зна€т отлично!

  Comment by Izida — 29/6/2006 @ 10:41 pm

 12. […] —лед като всичките ми усили€ за борба с несправедливата липса на период, в който да важат и старите, и новите билети за транспорт в —офи€ (справка : “Ќовите цени на билетите в —офи€ от 1ви юли”) остават нечути и без отговор, предприех нов тип мерки. […]

  Pingback by Irina’s Weblog » ∆алба до —толичен общински съвет — 3/7/2006 @ 2:21 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ