Irina’s Weblog

22/6/2006

—лед Depeche Mode

Filed under: Daily,Music — Izida @ 2:47 am

Ќа мен лично още не ми се в€рва, но концерта на Depeche Mode наистина не бе отложен (както очаквах като един съвестен песимист). ќтидохме на концерта с ћа€ около 18:00 часа – вратите отвар€т в 16:00, но все пак не исках да изл€за от работа на об€д. «а мое учудване охраната (и конната полици€) б€ха изключително дружелюбни и отзивчиви – упътваха търпеливо всеки както и тр€бва. ¬ътре в стадиона имаше павилиони за бърза закуска и бира. ¬л€зохме без никакви опашки и се разположихме на централно м€сто в зоната пред сцената. ѕоне можехме да почакаме 2та часа седнали на тревичката в при€тен разговор – с ћа€ не се б€хме виждали от достатъчно време, та тези 2 часа минаха изключително бързо.

ѕодгр€ващите – “Ќова генераци€”, се представиха много добре. ћоже и да си куп€ н€кой техен диск. » за мое щастие не подгр€ваха сума време, както беше при концерта на Whitesnake. Ќа онзи концерт основната група се по€ви 2 часа след об€вени€ старт! Ќова генераци€ п€ха 30 минути, след което под бурни аплодисменти и нетърпеливи викове за още толкова време бе преподредена сцената.

—амата програма беше леко по-различна от об€вената – примерно чух песен, ко€то не очаквах : Stripped. »маше и бисове, имаше големи светодиодни табла. ј и си б€хме хванали отлично м€сто рЯШЙ Depeche mode б€ха на сцената около 2 часа и направиха страхотно шоу!

ќсвен това преди да вл€за в зоната си се отбих до павилион за сувенири и рекламни материали – купих си ваучер за 35 лв, с който вече платих онлайн двойно CD със запис от същи€ този концерт в —офи€ – Live at Locomotive Stadium (Sofia, Bulgaria – CD 21/06/2006). ўе го имам до месец и половина (над€вам се).

≈динствени€ проблем беше прибирането – след като около 35 000 души се изсипаха от стадиона, да хванеш такси беше просто невъзможно. — ћа€ походихме доста докато успеем да намерим свободно такси. » загубихме почти час! Ќе можах и да поръчам – отказаха ми поръчка в този регион (то едва ли и можеха да разберат кой е поръчал от толкова народ!).  ато пътувахме вече с таксито към центъра, поне 30на човека се опитаха да спрат нашата кола – махайки механично към всичко жълто, което минава покрай т€х. ”чудена съм, че общината не се е погрижила да осигури транспорт като се знае, че ще има толкова народ на меропри€тието.

ѕ.—. » за щастие дъжда се размина, макар на отиване да м€рнах н€колко светкавици от прозореца на колата. Ќищо, поне си имам един дъждобран за всеки случай.  ато попитах продавача на домакински потреби в подлеза пред —офи€ ѕрес дали продават дъждобрани, отговорът му беше : “–азбира се! ўе ходите на концерта довечера €вно…”
Ќасладих се на факта, че група, ко€то слушам от толкова време, получи сво€та доза медийно и обществено внимание и в Ѕългари€.

4 Comments »

 1. ѕодгр€ващите – УЌова генераци€Ф, се представиха много добре. ћоже и да си куп€ н€кой техен диск

  —рам, срам, младо поколение, неориентирано!
  «а сефте ли чуваш “Ќова √енераци€”?? —рам!

  Ќ—Ѕќѕ са виновни!

  Comment by ƒончо — 23/6/2006 @ 10:40 am

 2. —рам не срам – истина е. Ќе съм ги слушала. —амо едното парче го б€х чувала – “—амо двама”.

  Comment by Izida — 23/6/2006 @ 10:42 am

 3. ћда, срам. “Ќова √енераци€” е доста стара :).

  ј за таксито – браво. Ќие обикновено от концерти, доста по-малки от този, се прибираме по следни€ начин. √аз до най-близката кръчма, в ко€то има поне малко места и неизпита бира. ѕиене 2-3 часа и след това пеша до центъра. “акъв оптимизъм, да си поръчвам такси в подобно меле, дори не ми е хрумвал :).

  ѕоздрави ≈му

  ѕ.ѕ. ≈х, това TYPO. явно още не те е пуснало вълнението ;).

  Comment by Emu — 26/6/2006 @ 11:38 am

 4. ћдам, това ме подсети за едни деца, които попитаха “ ои са ти€, бе?”, готато излезе √енераци€та…

  ƒобре, че не попитаха това и за Depeche :)))

  Comment by ћагда — 2/11/2006 @ 12:41 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ