Irina’s Weblog

2/6/2006

ќоо’Reilly

Filed under: Books,Computers,Daily — Izida @ 10:28 pm

¬ последно време каквото и да прав€, пред погледа ми все изкача от н€къде името на O’Reilly! ѕримерно : в събота си купих два джобни справочника от “ѕанаира на книгата”. ¬чера си гледам програмата на WebTech’06 и в съпътстващите събити€ какво намирам? “O’Reilly представ€…” – официален представител на издателството ще покаже нови книги, ще има продажби и и т.н. ƒнес си свал€м последната верси€ на Firefox и докато чакам реших да погледна какво се продава в Firefox магазина – и хоп! ≈то ти и книгата “Firefox Hacks” на O’Reilly.

» реших да последвам съдбата – посетих сайта на O’Reilly да огледам какво предлагат, на какви цени и с какви промоции. »нтересни неща намерих, при това сега има промоци€ – купи 2 книги, получи ретата безплатно! ќтлично! —амо дето Ѕългари€ € н€ма в списъка със страни, до които достав€т рЯЩБ

Ќо това н€ма да спре ентусиазма ми! «ащото вид€х електронната библиотека на O’Reilly : Safari! ћожеш да четеш книги от корица до корица, да търсиш из ц€лата библиотека и да свал€ш ограничен брой глави (другото четеш онлайн). Ќад€вам се искрено да приемат кредитни карти от Ѕългари€, защото си мисл€, че си струва. «а момента реших да пробвам безплатни€ 14 дневен период – в който Ѕългари€ вече присъства. Ќо ще се регистрирам утре, като ми попремине умората от работната седмица.

¬ общи линии предлагат два вида абонаменти : Basic и Max. ¬секи има разновидности според бро€ книги, които можете да държите на “лавицата” си. ¬ най-евтини€ вариант (Basic Starter), имате 5 позиции за книги в лавицата, за които плащате $9.99 на месец (може би ще се добави и 20% ƒƒ—). ”ловката е, че не можете да свал€те книгите, а в лавицата можете да сложите най-много 5 книги (в конкретни€ абонамент). «а да смените н€ко€ книга (т.е. да € “върнете” и да “вземете” нова от библиотеката) текущата тр€бва да е била на лавицата поне 30 дни. явно това е максимални€ брой книги на месец. Ќай-скъпи€т от Basic абонаментите – Large ($29.99 на месец), дава възможност да имате 30 книги на лавицата!

»нтересни са и Max абонаментите – те са между $19.99 и $34.99 на месец. ѕри т€х има включено правото за свал€не на 5 глави на месец (може да се купуват още). Ќо най-интересното е друго – ако сте притежател на н€кой от абонаментите тип Max, то имате право на 30% отстъпка върху цената на вс€ка хартиена книга от O’Reilly, както и 35% при покупка през Safari на книги от издателствата : Addison-Wesley, Adobe Press, Cisco Press, Hewlett Packard Press, New Riders, Prentice Hall, Peachpit Press, Sun Microsystems Press, Sams, Que!! ≈, сигурно тук българите не можем да се възползваме все още. Ќо може и да пробвам да им пиша – такъв е съвета ако не намериш страната си в изброените.

ѕрегледах набързо примерните хакове за Firefox: харесах си “Waste Time with Toys and Games”, който ме изпрати на сайт с игрички за Firefox : http://games.mozdev.org/. Ќе може да мине без ѕакман и «ми€та с €бълките рЯШЙ

P.S. ”мората ми попремина. «а това започнах с регистрираци€та за безплатни€ 14 дневен период. рЯШЙ —ега прочетох Agreement-а при регистрирането за тестови€ период (иска се кредитна карта да предупред€ от сега). » ето какво още намерих : н€кои книги заемат половин позици€ на лавицата, други – по н€колко позиции. —ъщо така свал€нето на различни глави от книги струва различен брой “download token”-и. ќсвен това се съглас€ваш да не ползваш “уеб па€ци” за автоматизирано браузване. » предупреждават : може услугата да има забав€ни€ или да не отговар€, заради Ѕожии де€ни€, терористи, земетресени€ и др… ќвен това след кра€ на безплатни€ период ще бъда автоматично bill-ната с $19.99 за следващи€ месец (Max Small с 10 книги на лавицата) – освен ако изрично през 14те дни не се откажа от това.

«а съжаление обаче сайта отхвърли кредитната ми карта – обземат ме съмнени€ дали допускат българите и до електронната си библиотека, въпреки че Ѕългари€ присъстваше в списъка при тази регистраци€. ≈, остана само едно – да чакам отговор на запитването си!

1 Comment »

  1. ѕричината Ѕългари€ да не съществува в списъците им е това, че сме пирати ! рЯЩВ рЯЩВ рЯЩВ
    ќтворете < ..премахната връзка..> и напишете O’Reilly в търсачката рЯЩВ –езултатът е задоволителен нали рЯЩВ
    “ова, мисл€, е достатъчна причина…

    Comment by —вилен »ванов — 2/1/2007 @ 2:17 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ