Irina’s Weblog

16/9/2005

Ѕългарските on-line книжарници

Filed under: Books,Daily — Izida @ 3:21 pm

ѕри едно търсеке в Google за книжарница, ко€то да продава една книга, попаднах на връзка към детайлите на същата книга в книжарнижа ’еликон.

Bulgarian books Helikon bookstores
… е на ваша страна с книгата на  ай ’орстман “ѕринципи
на програмирането със —++”.“€ е …

www.helikon.bg/book.php?book_id=60752 – 30k – Supplemental Result – Cached – Similar pages

 ато проследих обаче връзката б€х при€тно изненадана! ѕредполагам неописуеми€т резултат означава, че тази книга вече не е налична? ѕредупредих ги за “красивата” реакци€ на сайта им към невалидни id-та на книги, но не виждам да са взели мерки. ѕри това не съм го написала на ръка в GET за€вката това невалидно id, а съм проследила връзка от търсачка като най-обикновен потребител. явно не на всеки му пука какво ще си кажат клиентите за сайта му!

—ъщо така след завръщането си от екскурзи€та във ¬иена реших да се образовам на тема —редновековие. ’аресах си книгата “»стори€ на «апада” на ∆ан ƒюше, »  “Ћик”. ¬ раздела “ нижарница” имаше посочен адрес на т€хната нова книжарница, ко€то се намира близо до ќрлов мост (—офи€). Ќамерих адреса на картата, хванахме в една обедна почивка рейса с ¬ероника и се отправихме да вид€ и евентуално куп€ тази книга. «а гол€мо наше учудване не намерихме книжарница там!

¬ърнах се в офиса доста €досана – разкарала съм се напразно. » директно написах едно писмо до издателската къща с въпрос относно местоположението на книжарницата. ѕолучих отговор – в момента книгите им се разпростран€вали чрез големите книжарници в Ѕългари€ или на щанд на борса “ѕолиграфически комбинат”. ј сайта – е, той бил в процес на обновение и не се поддържал… ѕоне да б€ха сложили едно “Under construction”! ј на вид изглежда като онлайн магазин за книги – което се оказа също подвеждащо, защото в момента през него не можели да се извършват поръчки. ќще повече писмото показва, че и тази книжарницата че вече не съществува! Ќо на сайта им този адрес стои и аз б€х една от подведените!

Ќищо! —м€там, че и без това направих по-добър избор като си купих книгата “÷ивилизаци€та на —редновековни€ «апад” на ∆ак Ћьо √оф, издателство јтата-ј. —тигаше ми това вървене по следите на Ћи !

4 Comments »

 1. книгата У÷ивилизаци€та на —редновековни€ «ападФ

  «а какво ти е да четеш за —редновековието, то нашето българско ежедневие си е почти средновековие ;).

  ƒа не говорим за интернетът и отношението на фирмите към техните “сайтове”. Ќа пръсти се бро€т (и винаги се запомн€т) тези, които имат истински бизнес-портали.

  Comment by ƒончо — 17/9/2005 @ 11:26 am

 2. јйде айде рЯЩВ —редновековие!
  “ук поне не гор€т вещици по площадите и не ти казват : ““ази зем€ вече н€маш право да € обработваш – давам ти друга, на 100 км” (при което ти грабваш кравата, жената и децата и потегл€ш) рЯШЙ

  Comment by Izida — 18/9/2005 @ 11:42 pm

 3. ¬ерно, не гор€т вещици! “ук взрив€ват деца.
   олкото до “не казват” за зем€та – ти €вно не си чувала терминът “отчуждаване”! » дано не го чуеш!

  Comment by ƒончо — 19/9/2005 @ 12:14 am

 4. »ли пък това с връщането на зем€та “в идеални граници”… е, не б€ха 100 км, ама в н€кои случаи и петнайсетина стигат…

  Comment by ѕетър ѕенчев — 19/9/2005 @ 10:37 am

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

пїњ