Irina’s Weblog

26/9/2010

Луксът да боледуваш

Filed under: Daily — Izida @ 9:59 pm

Достатъчно е да си гледал реклами последните няколко години за да си наясно, че естествената храна е лукс. Магазините са пълни с какви ли не храни, но по етикетите им обикновено е изброена менделеевата таблица.

Напоследък се замислям, че да изкараш един обикновен вирус естествено също е лукс! Всяка реклама на лекарство обяснява как не можем да си позволим да отсъстваме от работа, не можем да останем няколко дни на легло.

Кога стигнахме до тук?

3 Comments »

 1. Аз затова при настинка никога не пия лекарства. Да си гледат работата с глупавите реклами. И витамини не пия. Тези, които пият, не ми изглеждат по-здрави. А и на никой нищо няма да му стане, ако отсъстваш 1 седмица от работа. Важната и спешна работа е такава само в главите на няколко човека.

  Comment by doni — 26/9/2010 @ 10:53 pm

 2. лукс ако имаш пари за хапчета

  Comment by Даниел — 26/9/2010 @ 11:32 pm

 3. Има хора, на които трудно им дават нормална отпуска, а ако отсъстват по-болест им се “сърдят”… проблема е в Българския работодател. Защото той взима всичко, което му е изгодно от западния такъв, но никога изгодното за работника, което обикновено е в негов ущърб (парично). А за това средностатистическият гражданин да се чувства добре не го е грижа. Не разбира, и че ако той се чувства добре ще работи добре…
  В една Германия се оказва, че боледуването е лукс. А предполагам се сещаш, че в Япония боледуването е наистина ГОЛЯМ лукс!
  Стигнахме до тук, когато работническата класа реши да се определи като такава. Средната… всички тези определения са грешни и обидни! Обикновено хората не са достатъчно силни, прозорливи за да се преборят изцяло и да издействат да се въведе ПРАВИЛНА система за управлението им. Когато има проблем го решават частично и временно. Защото при не напълно решаване на проблем е само замазване на положението и все някога пак ще избие и системата ще даде грешка. И наново протести, на ново замазване… вместо борба до край докато всичките грешки не се коригират. Икономиката, бизнеса, законите са за ГРЕШЕН начин на контрол на маса хора. От там всичко следващо е по тази логика: работодатели, реклами, търговия, потребители…

  Comment by Pharaon — 29/9/2010 @ 2:30 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї