Irina’s Weblog

6/6/2008

Ќови онлайн услуги от MTel

Filed under: Daily — Izida @ 10:36 am

MTel ме зарадваха днес така, както отдавна не б€ха ме радвали! ¬ месечни€ им електронен информационен бюлетин, за който се абонирах, прочетох следното :

”правл€вайте онлайн ћ-“ел услугите, които ползвате

 огато пожелаете и където и да се намирате можете лесно и бързо да управл€вате ползваните от вас мобилни услуги: —емейство и при€тели, GPRS, ¬идео разговор, √ласова поща. ћожете също така да проверите текущата си сметка и оставащите безплатни минути, ако тарифни€т ви план е с пакет минути.

«а момента услугата е достъпна само за клиенти на абонаментен план.

¬ече имам удобен интерфейс за пром€на на номерата в групата “—емейство и при€тели” – да въвеждаш номера в гласовата система на *88 за мен е досадно. ≈динствено се наложи да валидирам желанието си за ползване на тези услуги като въведа кода от SMS, който системата ми прати. Ќо това става за по-малко от минутка (включително с изчакването на SMS-а).

—ега остава да вид€ как може да се ползва тази услуга без да ходиш из сайта рЯШЙ

–едакци€:
ќказа се обаче, че при вс€ко ново влизане в системата тр€бва наново да валидирам GSM-а си като въвеждам временен код от SMS за да мога да вл€за в менюто “ћоите услуги”! »скрено се над€вам това да е н€каква грешка…

16 Comments »

 1. ¬ашата регистраци€ не съдържа GSM номер на абонаментен план.

  «начи само за месечни дойни крави е услугата

  Comment by da ama ne — 6/6/2008 @ 11:38 am

 2. » какво е чудното в това? “о си го пише и в цитирани€ от мен абзац.

  Comment by Izida — 6/6/2008 @ 12:30 pm

 3. »зида, блажени са в€рващите… рЯЩВ ј знаеш ли, че н€ма абонаментен план с минимална продължителност на разговора по-малка от 60 секунди? “.е. за едно ало плащаш стойността на едноминутен разговор… ћинали€ месец подписвах договор, и ми направи впечатление колко по-неизгодни стават услови€та с намал€ването на цените, ако изобщо може да се наблюдава такова. ≈х, било е и по-зле, имаше един абонаментен план който отчиташе на 30 секунди, т.е. 31 секунди са ти на цената на 60…

  Comment by ∆оро — 6/6/2008 @ 3:22 pm

 4. MTel са келеши, Globul винаги са използвали *kod# както си е по стандарт за управление на услугите. ≈динственото гласово нещо е кустомер супорта, но там ти гъгне истински човек.

  Comment by Ivaylo — 6/6/2008 @ 3:31 pm

 5. ƒа, знам за минималното време за таксуване.  ато си избирам план винаги чета и малките буквички, за това и договорите напоследък изобщо не ме изненадват.  оето говори добре и за търговците! “ова минимално време за таксуване си е еднакво при повечето абонаментни услуги и при трите ни мобилни оператора (поправете ме ако греша). ¬иждам, че има н€кои предплатени, които са с по-кратко минимално таксуване. Ќо като съм си гледала електронните фактури, малко мои разговори са под една минута – жена, при това блогър, » кратки разговори, си е абсолютна лъжа рЯШЙ

  Comment by Izida — 6/6/2008 @ 3:37 pm

 6. ћинималното време за таксуване при Vivatel е 30 секунди. ќсвен това имат следното нещо в договорите – “Ќеизразходваните минути се прехвърл€т за следващи€ месец, като прехвърлените минути не могат да надвишават бро€ на минутите, включени в плана.”. ѕоне така пише на сайта, не съм чел техен договор. ѕредполагам това е нормално при положение че са оператора с най-малко клиенти.

  Comment by Endymion — 6/6/2008 @ 7:44 pm

 7. “ова за минимално таксуване = 60сек. при абонаментен план го има само при ћ“ел. √лобул много отдавна (аз и отдавна им б€х абонат) бро€т вс€ка секунда след 30сек. Ќо това е само за абонаментите, не за предплатените карти. ƒокато ¬ивател (не че не съм им се набрала и на т€х ;-)) дори предплатените таксуват на секунда след 30-тата. » действително прехвърл€т неизговорени минути.
  ћакар че отскоро пак съм абонат на мтел заради Homebox и през ум не ми минава да се прехвърл€ изц€ло към т€х. Ќе са се погрижили да обучат служителите си за новите си услуги. ћладежът, който ми продаде интернета, ми наприказва сума ти глупости. ≈, поне може човек да ги види реално, вивател са съвсем покрити във ¬арна, н€ма ни един офис пък дори и да искаш да ги почерпиш рЯЩВ

  Comment by Pocu — 9/6/2008 @ 9:26 am

 8. –оси, не съм съгласна :

  ћинималното първоначално време за таксуване е 60 секунди, след което отчитането става на секунда.

  »зточник : Globul.bg > јЅќЌјћ≈Ќ“Ќј ѕ–ќ√–јћј GLOBUL National
  —ъщото е и при GLOBUL CallHome, GLOBUL TaxOut, GLOBUL SMART GROUP, GLOBUL 30+.
  Ќа 30 сек първоначално таксуване са само GLOBUL Family, Globul с включени минути, GLOBUL (базова програма).

  ѕовечето програми таксуват вс€ка секунда, но над 60тата.

  Comment by Izida — 9/6/2008 @ 9:33 am

 9. » само още нещо – повечето ми разговори са под минута или над 15мин. рЯЩВ ћного р€дко посредата рЯЩВ

  Comment by Pocu — 9/6/2008 @ 9:35 am

 10. »зида, сигурно си права.  огато преди години б€х клиент, бро€ха след 30сек. явно оттогава нещата доста са се променили.. ¬ивател имат един огромен кусур – не може да се набират номера на други стационарни мрежи освен Ѕ“ . «а другите неща поне са коректни. Ќо пък уеб-услугите на ћ“ел са наистина за приветстване. —амо дето можеха да дойдат по-рано и също така да показват отчитането на мегабайтите за интернета рЯЩВ

  Comment by Pocu — 9/6/2008 @ 9:45 am

 11. »ра, ако правилно съм разбрал, какво те дразни, то ми изглежда, че така тр€бва да си бъде. »де€та е, че ако н€кой ти открадне по н€какъв начин паролата, да не може да ти промени настройките, без ти да разбереш. » логично системата не може да знае, кога точно ще се по€ви гадни€ “хакер”.

  ѕоздрави ≈му

  Comment by Emu — 9/6/2008 @ 2:19 pm

 12. ƒа, звучи разумно, ≈му! ƒо момента се искаше еднократно потвърждение защото най-много да ти вид€т разпечатката.  оето е все пак доста по-малко от колкото ако ти махнат номерата от “—емейство и при€тели”, заради което да навъртиш масивна сметка.

  Ќо можеше да искат валидационен SMS само при услугите с пром€на на параметри – а тези за преглед на сметка към момента и оставащи минути да са си без SMS.

  Comment by Izida — 9/6/2008 @ 3:09 pm

 13. “о хубаво, ≈му, ами какво да прав€т потребителите на HomeBox? “е имат само домашен телефон и н€мам иде€ как точно да си прочета —ћ—-ите на него. –ешението е пак на парче рЯЩБ

  Comment by Pocu — 10/6/2008 @ 9:56 am

 14. Pocu, н€мам представа, как е на HomeBox-овете. ¬същност, н€мам представа, как е и на мобилните абонати. ѕросто ми се вид€, че е такава логиката, а не е бъг.

  ѕо подобна логика, за Homebox-овете може да се мине и без подобна проверка, ако достъпваш сайта през бокс-а. Ќо май за сега н€ма подобна функционалност за т€х.

  ѕоздрави ≈му

  Comment by Emu — 11/6/2008 @ 12:47 pm

 15. ¬нимавайте при покупка на телефон от мошениците ћтел.
  “√олеми€” ни мобилен оператор се занимава с кражби на дребно.
  Ќа всеки телефон с WiFi като точка за достъп е зададен MtelGprs.
  ¬ резултат при липса на безжична мрежа ј¬“ќћј“»„Ќќ браузерът минава през кожодерски€ “ћтел мобилен интернет”
  ќсобенно гнусна е измамата при Ќоки€ ћапс – там телефона не пита, просто си тегли при безобразните тарифи на ћтел. «ащото мошениците предварително са му задали точката си.
  » всичко това е при положение че Ќ» ќ√ј, јћј Ќ» ќ√ј Ќ≈ —» »ћ искал или за€в€в€вал такава услуга!
  „истокръвна долнопробна кражба.
  ћафиотска фирма, дано да фалира!

  Comment by DADA — 14/8/2008 @ 9:59 pm

 16. —транно, но сега разбирам за подобно нещо и в √лобул – когато си ползваш Wi-Fi връзката на телефона, независимо дали си се вързал към домашни€ рутер или не, ти отчитало трафик, който се таксувал?!?! Ќ€кой чувал ли е нещо от сорта?

  Comment by миш — 1/9/2009 @ 9:56 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ