Irina’s Weblog

28/12/2007

Почивка

Filed under: Books — Izida @ 11:12 pm

Обичам почивките в студените дни! Като се изключи ходенията на кино с Лъчо и брат ми (където засякохме Събев в деня, в който излиташе за Холандия), основно си седя вкъщи, гледам телевизия, редувам няколко книги и готвя. Да, домашна храна! Това е една от най-добрите страни на почивката. Иначе нямам време – или основно желание, да готвя често.

Книжарницата в Mall of Sofia успя да ме грабне с книга на витрината – това не помня кога за последен път ми се е случвало, ако изобщо ми се е случвало да купя нещо от витрина. Книгата е “Развийте максимално своята памет”, автор Джонатан Ханкок, издателство “Книгомания”. За цената от 18 лв. и с обем от 170 страници, вече втори ден се забавлявам да изследвам начина, по който мозъкът се справя с информацията. И вече успявам да запомня доста по-дълъг списък с думи благодарение на единия от способите, на който ме научи книгата. Предупреждавам, че за някои от тестовете ви трябва “другарче” (тук Лъчо геройски се хвана на хорото) – да ви чете текстове и да задава някои от въпросите. Но категорично заниманието е весело и за него!

Иначе виждам и проблеми – има разменени описания на думи в едното упражнение, имената на хора, които имена трябва да запомниш, са английски. Не съм специалист, но си мисля, че ако бяха на български щеше да е по-коректно спрямо нас – все пак това не са типичните имена, с които сме свикнали в България.

Но като цяло – вече я преполових и съм доволна за похарчените пари! Макар че не съм сигурна, че мотивацията ми беше изброена в списъка на автора – май основното за мен е не толкова подсилването на паметта, колкото самото удоволствие от упражненията.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї