Irina’s Weblog

23/12/2007

 ъде да си купим очила с диоптър? ¬ Kaufland разбира се!

Filed under: ѕрава на потребителите — Izida @ 4:59 pm

 ауфланд са чудни – предлагат пълна комплексна услуга! ќт последни€ им бюлетин – този за периода 24-31.12.2007 г., научих, че вече дори н€ма нужда да ход€ до оптика за да си куп€ очила за четене! «ащото, наред с прахосмукачките и евтините плодове, те вече предлагат и очила в пластмасова кутийка, от +1 до +4 диоптъра, на цена 4,99 лв – до изчерпване на количествата.

ќчила на промоци€

ќчаквайте скоро и ѕеницилин с 35% отстъпка, както и ваксина срещу птичи грип в акци€.

» малка справка от «акона за здравето:

„л. 26а. (3) »зработването и продажбата на очила и материали за очна оптика се извършват от лица с професионална квалификаци€ по професиите “техник по очна оптика” или “оптик – оптометрист”.

≈дно басче колко хора с подобна квалификаци€ има в  аufland? рЯШЙ

P.S. ќще една причина да не стъп€ никога в тези магазини!

12 Comments »

 1. јми то и в ћ≈“–ќ също продават! рЯЩВ

  Comment by Ќ.¬. — 23/12/2007 @ 6:09 pm

 2. Ќе ход€ в  ауфланд защото се рекламират като евтината верига. ј евтините неща обикновено са некачествени.  олкото до очилата – проблема е основно на хората, които си ги купуват от хипермаркетите вместо от оптика. јко пуснат ченета по 3.20 + подарък пластмасова чашка за еднократна употреба пак ще има хора, които ще си ги куп€т. “ова е проблема, а не толкова, че н€кой ги е произвел и ги продава. ѕроблем е разбира се и липсата на контрол, но когато има търсене винаги има предлагане и н€ма сила, ко€то да спред този процес. јко народа е склонен да купува цайси за 5 кинта ще ги купува без значение дали от  ауфланд или от бай мангал на паркинга пред  ауфланд.

  Comment by ivan — 23/12/2007 @ 7:00 pm

 3. «а мен основни€ проблем е регулаци€та – едно е н€кой едноличен далавераджи€ да почне да предлага очила “2 за левче” на серги€, друго е гол€ма верига магазини да си позвол€ва да погазва законите.

  ƒано греша и е законно – те  «ѕ ще си кажат …

  „е ще има хора, дето са готови да си куп€т такива очила – има. Ќо тъй като след като си повред€т от глупост зрението, ще идат в поликлиниката и Ќќ» ще плаща за лечението им с нашите здравноосигурителни вноски, мисл€ че за всички е добре да пазим и глупците. «а това са и регулациите все пак.

  Comment by Izida — 23/12/2007 @ 7:31 pm

 4. ¬ъзможно е този закон наистина да възпреп€тства продаването на очила по този начин, но в чужбина съм виждал да се продвата очила в книжарниците. »нтересното е, че всичките са + и н€ма -.

  Comment by gregory — 23/12/2007 @ 11:56 pm

 5. —вързани в потреблението стоки? ’ората, които четат много книги, си докарват късогледство – за което диоптрите са с “+”.

  Comment by Izida — 24/12/2007 @ 12:06 am

 6. е какво му е на кауфланд. в€рно че продават евтини неща, но същото го има и по другите магазини. като отиваш веднъж в месеца да пазаруваш прах за пране, дезодоранти, сапуни, препарати за чистене и други подобни неща ще спестиш малко пари ако идеш там. разликите между била и хит са от 50 ст до 1 лв че и нагоре. а пов€рвай ми н€ма разлика в продукта

  Comment by licho — 24/12/2007 @ 4:52 pm

 7. ’м, има ли френски сирена в  ауфланд? Ќе съм била там, но този тип т. нар. “дискаунт магазини”, до колкото знам, предлагат тесен асортимент, и то от най-достъпните марки. ј аз си взимам био кисело мл€ко например, както и био сирене напоследък.

  Comment by Izida — 24/12/2007 @ 5:46 pm

 8. ћалка корекци€ – при късогледство е “-“…, (освен ако преди 15-тина години лекар€ ми е допуснал адска грешка…)

  Comment by —вилен — 24/12/2007 @ 11:20 pm

 9. ’вана ме рЯЩВ Ќе нос€ очила…

  Comment by Izida — 24/12/2007 @ 11:45 pm

 10. ¬същност и на мен това ми изглеждаше безумие но, минали€ месец б€х свидетел на следната ситуаци€:
  ≈дин достатъчно сериозен чичко от IBM в »тали€ си забрави очилата. ƒома му се намира на около 2ч. път от работата. „овека за мое неподправено изумление отиде в обедната почивка в хипермаркета където об€двахме и си купи очила, в€рно е, ще ги ползва само един ден но, ще му е по-добре с т€х.
  “ака че, въпреки че не ми допада  ауфланд и био- случаите в живота са различни за това е добре да има различни възможности.

  Comment by ceci_ — 4/1/2008 @ 1:06 am

 11. јз лично никога не бих си купил очила серийно производство. ¬иждал съм да се продават по пазари, подлези, ћетро,  ауфланд, но не знаех, че съществува закон забран€ващ продажбата им. ¬се пак мисл€, че съществува н€какво изключение (вратичка) щом ги пускат в големи вериги от магазини. »наче конкурентните вериги сигурно щ€ха услужливо да сезират контролните органи.
  —тана ми обаче интересно какво се коментара за  ауфланд. » понеже имаше доста мнени€ от хора които се изказваха осъдително без да имат нито пр€к, нито косвен досег до магазина, ще ми се да внеса малко €снота.  ауфланд не е магазин за евтини стоки с тесен асортимент (има всичко от китайски боклуци до маркови стоки), там може да се намер€т и скъпи сирена и 18 годишно уиски.  ауфланд обаче и не продава всичко на най-евтини цени, просто от всеки тип хранителни продукти си имат набел€зани по н€колко с етикет “най-ниска цена” за които гарантират, че ако ги намерите в същи€ ден на по-ниска цена в конкурентна верига (забележете верига, а не магазин) ще ви плат€т разликата. Ќа мен лично ми харесва, че не товар€т в цените толкова, колкото другите вериги за едни и същи продукти, а същевременно вътре може да се намер€т не само хранителни продукти, а и такива от асортимента на ћетро и ѕрактикер.
  «а да не звуча малко като рекламо лице (просто съм доволен клиент), ще кажа, че съм си купувал и китайски боклуци от там, връщал съм и стоки, но действително намирам веригата за най-добрата на фона на еквивалентните й в —офи€.

  Comment by Ќикола —лавчев — 7/1/2008 @ 5:29 pm

 12. “ъй де, в  ауфланд има и боклуци има и добри неща като н€вс€къде другаде. ѕък за очилата €вно и тоз магазин е поредното м€сто, където продават вредните 1 левови очила, които ги нос€т хора с далеч по-различни дистанции и диоптри от тези на очилата, което води само проблеми със себе си. јма и липса на информаци€ и сиромаши€ на едно м€сто..

  Comment by squash — 8/2/2011 @ 1:28 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ