Irina’s Weblog

18/12/2007

Цитат на седмицата

4. Можем ли без Майкрософт?

Лично мнение:

Бихме могли, както бихме могли да живеем без ток, вода, телефон и автомобил.

За мен не е ясно кой е човека, на който принадлежи това лично мнение, защото текста е от официално изявление на Министерството на Държавната Администрация и Административната Реформа (МДААР) : “Основни моменти при договора за лицензиран софтуер на Майкрософт”. Явно за автора обаче Microsoft е еквивалентно на “компютър”.

Интересен коментар на Вени Марковски : “МДААР: далавера ще има – прецакахме ЦАПК!”

Питам се още, дали някой в МДААР може да брои?

Сега в държавната администрация около 2000 – 3000 сървъра работят с алтернативни операционни системи.

И още : “Бонус домашни лицензи или двоен брой лицензи купува държавата?”. Или защо е полезно да купим и домашни лицензи за държавните служители.

2 Comments »

  1. Личното мнение е на Ники Василев – той ми звънна преди малко, прекарахме 15 минути на телефона, но не се разбрахме, уви. То и как да се разберем, когато са направили такава “изгодна” сделка, пък народът не вижда никаква полза, а само далаверата?

    Comment by Вени Марковски — 18/12/2007 @ 5:58 pm

  2. Преди време си мислех, че движещата сила за подобни простотии в областта на IT стратегията на държавната администрация е просто некомпетентност. Но явно съм бил наивен – в крайна сметка както обикновено става дума за пари (естествено плюс съответната сериозна доза безхаберие и некомпетентност)

    Comment by ivan — 19/12/2007 @ 9:41 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї