Irina’s Weblog

7/11/2007

Български народни танци DVD самоучител

Filed under: Music — Izida @ 10:02 pm

Миналата седмица попаднах на информация за издаването на първия DVD самоучител за български народни танци. Лъчо ми го купи днес от книжарницата в Orange center на Граф Игнатиев. Това е първото от поредицата DVD-та и, трябва да призная, вече очаквам другите с нетърпение! За всеки от петте танца (право хоро, дунавско хоро, ширто, ръка, шопска ръченица) има текстова информация за областта и танца, уроци такт по такт с гласово обяснение и изпълнение на хорото с музикален съпровод и подходящи костюми. От главното меню можете да изберете език – български или английски.

Цената, обявена на сайта, е 9,90 лв без доставката, Лъчо го е купил за 12.99 лв.

Само една забележка : чия е брилянтната идея през цялото време на уроците и демонстрационното хоро в средата на екрана по почти цялата дължина и с височина 1/4 от екрана да има полупрозрачна сянка “HORO.BG”?? Това ще попречи ли изображения или клипове да бъдат крадени ми обяснете? Или просто ще накара хора като мен, които са си купили диска, да се чувстват като че ли гледат поредния краден презапис, свален от някой торент… Усещането е като да очакваш всеки момент да излезе съобщение, че демо-версията е изтекла, купете си сега цялото DVD!

5 Comments »

 1. Благодаря на Лъчо, че Ви е купил Самоучителя. В horo.bg са изредени и всички останали места,
  където може да се купи. Най-евтино е през Интернет, разбира се. Идеята за надписа HORO.BG
  е моя и не се срамувам от нея. Не мисля, че надписа пречи.
  Ако имате по-добро предложение, то моля, споделете го. Аз засега не разполагам с такова.

  Comment by Borislav — 8/11/2007 @ 4:28 am

 2. Проектът е готин наистина!

  Само желание и търпение да има човек!

  Comment by Mi6o — 8/11/2007 @ 9:38 am

 3. @Borislav,
  не съм експерт по видео обработка. Но имам десетки дискове вкъщи (и чуждестранни, и български) и мога да кажа, че никой от тях няма подобен опит за защита.

  Comment by Izida — 8/11/2007 @ 10:55 am

 4. @Borislav

  Първо, поздравления за идеята. Някак инстиктивно усещам, че всички българи трябва да сме на “ти” с хората, ама напоследък повечко хора сме се отдалечили от хубавите български традиции. Такива DVD-та със сигурност ще помогне на хора като мен да не се чувстваме като торби с два леви крака и дупката на хорото,… когато не успеем да се измъкнем. рџ™‚ Като зает човек, приветствам идеята за самоучител и е почти сигурно, че ще си го закупя.

  Ho…

  Относно надписа съм напълно съгласна с Ирина. Не разбирам какъв е смисълът – разрешение на какъв проблем е? По този начин влошавате възприятието на само на тези, които са “изпиратствали” продукта, но и на тези, които са отделили време и средства да си го закупят легално. При това положение коя от двете групи хора ще се почувстват прецакани? Точно тези, които би трябвало да изпитат максимален комфорт от решението да си закупят DVD-то, а не да се чувстват като потенциални “пирати” или да имат усещането, че са платили за демо версия… Надписи в менюто на DVD-то и в началото/края на видеото са абсолютно достатъчни, за да стане ясно кои са авторите/издателите и т.н. участници. Просто тема за размисъл за следващите части и издания.

  Comment by Лина — 8/11/2007 @ 2:27 pm

 5. Едно предложение към хората създали самоучителя.
  Махнете си глупавия надпис от видеото, защото има много други начини за защита и реклама на продукта и чак Тогава бих си закупил цялата колекция.
  Б противен случай всичко губи смисъла да се купува така повреден запис.
  Много е нагло да се гледа постоянно това Хоро.бг

  Comment by Crazy — 17/4/2010 @ 2:01 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї