Irina’s Weblog

18/9/2007

100 стъпки към вашите права

Filed under: Books,√раждански — Izida @ 10:48 pm

100 стъпки към вашите права - корица

Ќа морето с Ћъчо изчетохме донесените книжки и минахме през една книжарница в нови€ Ќесебър, близо до южни€ плаж, за да вземем нещо ново. “ам Ћъчо ми намери следната книжка :

“100 стъпки към вашите права част 1” с автор ƒетелина ћилева “еохарова – юрист, магистър по право, издание на издателска къща ‘»Ћ.

 нигата обхваща различни аспекти от живота – от интелектуални права, правата ни на потребители, на данъкоплатци, трудово законодателство и какво ли още не. ≈стествено не е изчерпателна – вс€ка от 55-те обхванати теми обхваща две-три страници, но дава насоки в кои нормативни документи може да се намери повече информаци€.

—ъс закупуването на книгата получаваш и право на една безплатна юридическа консултаци€ на дадени€ там телефон рЯШЙ

ћожете да закупите и от книжарница ѕингвините.

ƒобре е да помним, че човек има толкова права, колкото може да брани и защитава. ј за да ги браним, тр€бва преди всичко да ги познаваме!

» един цитат :

∆албата притежава чудодейната способност да придвижва решаването на проблемите ви, като задейства инертната бюрокраци€. “ова е така, защото, познавайки тази бездушно-инертна машина, законотворците са обвързали жалбата с персонална отговорност на служител€, до който е отправена, и второ – със срок за решаване на посочени€ в не€ проблем.

Ќе съм юрист, не мога да дам професионална оценка на книгата. Ќо като гражданин бих казала, че € см€там за едно задължително четиво и горещо € препоръчвам на всеки! » очаквам с нетърпение част втора.

3 Comments »

 1. “и взе ли си она€, другата книга дето и на мен щеше да ми вземаш?

  јко не си, прибав€м си и та€ в кошницата :). јко не можеш – кажи да си € сложа като task за по-късно!

  Comment by ƒончо — 18/9/2007 @ 11:36 pm

 2. Ќе, още не съм € купила. Ќо не съм те забравила и за не€ рЯШЙ ѕри следващото ходене в книжарница (или в борсата), ще € намер€.

  Comment by Izida — 19/9/2007 @ 8:46 am

 3. » за съжаление книгата е изчерпана. ≈, ще почакаме. Ѕлагодар€ за препоръката.

  Comment by ћихаил — 27/9/2007 @ 11:54 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ