Irina’s Weblog

5/8/2007

Ѕез отговор

Filed under: ѕрава на потребителите — Izida @ 8:37 pm

» така… ¬чера джобни€ компютър ми напомни, че е минал месец от както пуснах жалбата до  «ѕ по повод рекламата на водка на детското автовлакче. » тъй като отговор за момента н€ма, утре ще им звънна за да им напомн€ за законовите срокове за обработка на жалби!

—-

–едакци€:

ќказа се, че според «акона за защита на потребителите, след изтичане на едномесечни€ срок за разглеждане на жалба, започва да тече 7 дневен срок за уведом€ване на заинтересованите лица. “ака че да видим дали до 11ти ще има нещо! јко ли не – на 13ти, понеделник, ще си говорим с  «ѕ-¬арна по телефона.

8 Comments »

 1. Ќачи, предполагам, че визираш автовлакчето в ћорската градина с ¬одка —елект отгоре му. “ам е работата обаче, че никой никъде не е казал, че то ва е детско автовлакче. “о си е атракци€ откак се помн€, с него пътуват не само деца, а и възрастни, да не говорим за чужденците – бабите германки са довеки влюбени в него. —ега, на теб и мен това може да изглежда като детско автовлакче, но собствениците му, които и да са те, просто ще ти кажат, че това е туристическа атракци€ и всичко ще спре дотук. ј там е работата, че ще са прави…

  ¬иж, мен далеч повече ме дразни рекламата на водка ‘лирт точно пед »кономически€ техникум, изобраз€ваща разкекерчена загор€ла оплезена гърла. ћисл€, че това е по-гадно… :///

  Comment by Marfa — 5/8/2007 @ 9:10 pm

 2. » все пак до колкото аз вид€х основно влакчето се ползваше от майки с малките им деца. ѕоне по това време на ден€. ј ми се струва недопустимо да се слага реклама на алкохол на места, където има толкова много детска аудитори€!

  ¬се пак не аз решавам, но  «ѕ тр€бваше най-малкото да отговор€т! »мам предчувствието, че са прехвърлили топката на н€кой друг без да ме уведом€т. “а ще видим!

  ѕ.—.  олкото за рекламата на ‘лирт – т€ формата за подаване на жалби (клон ¬арна) работи нон-стоп, какво чакаш? рЯШЙ „е сигурно попада и в графата порнографи€ по нови€ ни Ќаказателен кодекс.

  Comment by Izida — 5/8/2007 @ 9:47 pm

 3. ѕодала съм вече, ама да видим какво ще стане.

  Comment by Marfa — 6/8/2007 @ 7:31 am

 4. «дравей, направо ме смайваш с упоритоста си рЯЩВ

  Ѕих могъл да ти помогна с телефона на пиарката им, паралелно да звъннеш и на не€, като и об€сниш проблема, както и това, че евентуално би могла да разшумиш по блогове и медии, евентуално да се постреснат от натиска. »наче ползата от звънване директно и на не€ е, че ще информира ръководството, да се усет€т, че има граждански натиск и да помисл€т по въпроса с обработката на жални и обратната връзка с потребителите, ко€то при т€х е под необходимото ниво.

  јко одобр€ваш този вариант, пиши ми по мейла simionp /@/ gmail.com

  Comment by —имион ѕатеев — 6/8/2007 @ 12:23 pm

 5. ј пък аз преди малко минах покрай »кономически€, билбордът е сменен. јма не ми се в€рва да е заради мен рЯЩВ

  Comment by Marfa — 6/8/2007 @ 12:42 pm

 6. @—имион: Ѕлагодар€ отново за подкрепата ти рЯШЙ ƒнес писах във формата им за контакт напомн€не за изтекли€ законов срок, ще им дам шанс до утре те да се свържат с мен. —трува ми се малко веро€тно да го направ€т, така че утре най-веро€тно ще звънна във варненски€ клон, където подадох жалбата, да се чу€ с т€х. » след това ще видим. ¬ крайна сметка не пречи да пиша един сигнал до ќмбудсмана по повод неразглеждането на жалбата ми от страна на служителите в  «ѕ – мраз€ н€кой да пилее данъците ми, плаща им се да работ€т за нас! Ќо нека първо чуем т€хното об€снение – утре. ўе ви държа в течение.

  @ћарфа: “ова не означава, че никога не е бил там рЯШЙ ¬ крайна сметка ако е неморален или опасен за здравето – тр€бва да си понесат глобата колкото и да е нищожна в сравнение с приходите рЯЩБ

  Comment by Izida — 6/8/2007 @ 1:09 pm

 7. Ќе закона, а лични€т морал тр€бва да бъде спирачка в такива случаи. ”ви, р€дко се случва.

  Comment by UZUMAKI — 7/8/2007 @ 12:09 pm

 8. […] писах наскоро в публикаци€та “Ѕез отговор”, времето, за което  «ѕ тр€бваше да обработи жалбата ми […]

  Pingback by Irina’s Weblog »  «ѕ-¬арна проговори… — 13/8/2007 @ 10:50 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ