Irina’s Weblog

1/8/2007

RSH

Filed under: Computers — Izida @ 8:16 pm

Седя си пред компютъра, слушам “Вечните песни на България”, пия “Закорка Голд” и си припявам с носталгия “Когато бях овчарче и овците пасях…”

До това може да те доведе опита да накараш едно Web 2.0 приложение да се държи коректно (и както се очаква) когато потребителят е свикнал да ползва бутоните Back/Forward в браузъра си! Т.е. не само да показва актуална предна страница, но да се движи напред/назад и между действията, които са довели до AJAX заявки.

P.S. Ако някой успешно е интегрирал и подкарал в Internet Explorer (повратям Internet Explorer!) фреймуърка Really Simple History при положение, че изрично е сложил в HTTP хедъра всичко необходимо за да не се кешира страницата и да се взима наново при натискане на Back/Forward бутоните, и най-вече ако му се пие бира, то нека ми се обади и даде някой съвет!

P.S.S. А тия в O’Reilly как може да сложат коментарите на потребителите за фреймуърка САМО на последната от шестте страници по темата?? Не ги забелязах докато изрично не ми бяха посочени от колега (Тя ми каза, че намерила много коментари, аз като видях на коя страница се хванах за главата!). Свикнала съм ако има странициране и коментари, коментарите да са видими под ВСЯКА страница.

2 Comments »

 1. Ако продължаваш да пиеш Загорка Gold, скоро и една GET заявка няма да можеш да направиш ;).

  и най-вече ако му се пие бира, то нека ми се обади и даде някой съвет!

  Аз, АЗ, може ли аз? Нямам представа, какво е “Really Simple History”, но пък бира (подчертавам бира) пия като за Уеб 7.0 ;).

  Поздрави Ему

  П.П.

  “Когато бях овчарче и овците пасях…”

  Тази част от биографията ти не я знаех :).

  Comment by Ему — 2/8/2007 @ 9:32 am

 2. […] (от тук и припяването на “Когато бях овчарче…” вчера вечерта). Днес си ги слушах по път към работа, но установих, че […]

  Pingback by Irina’s Weblog » Музика — 2/8/2007 @ 3:40 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї