Irina’s Weblog

26/2/2007

Ѕългари€ в архивите на NGM

Filed under: Books,Daily — Izida @ 5:01 pm

—лучайно вид€х реклама на изданието “Ѕългари€ в архивите на NGM” съвместно с Nescafe – вид€х, че се предлага в книжарница “ѕингвините”, ко€то по принцип предлага широка гама от издани€та на National Geographic.

—поред сайта на √еоѕортал, това издание включва всички статии, посветени на Ѕългари€, излизали н€кога на страниците на National Geographic Magazine. «а тези, които купуват списанието редовно или са абонирани, тези статии н€ма да са новост – от първи€ си брой българското издание на NGM публикува по една от тези статии във всеки брой. Ќо въпреки, че ги имам, см€там да си куп€ и това специално издание, където са събрани накуп.

¬иж, кафето за какво е – не знам. ѕървото, което ми хрумва е, че статиите тр€бва да са много скучни щом се предлагат с кафе рЯШЙ „ела съм ги – не са! Ћюбима ми е стати€та, в ко€то се говореше как един западен пътешественик бил много учуден, задето гарата се намирала на километри от гол€м град. –азучил и се оказало, че не само не е случайно, а си е напълно преднамерено – българите платили подкуп на турците за да не стро€т гарата в града им. —трахували се от кражби, а и файтонджиите щели да имат повече работа.

ѕ.—. ѕонеже съм абонат не б€х забел€зала, но €вно от тази година списанието е поскъпнало от 3,99 на 4,50 лв. явно да си става изгодно.

4 Comments »

 1. Ѕлагодар€ за сайта на ѕингвините рЯЩВ

  Comment by ‘илип — 26/2/2007 @ 10:00 pm

 2. ћол€! “е там имат ц€л раздел със стоки на National Geographic – книги на английски, карти, пътеводители, канцеларски материали, плюшени играчки…

  Ќо аз харесвам много и магазинчето на GeoPortal – намира се срещу Ќƒ . ћалко, уютно, само със стоки на National Geographic! ћежду другото, €вно √еоѕортал внас€т по поръчка ко€ да е стока от каталога на National Geographic.

  Comment by Izida — 27/2/2007 @ 10:16 am

 3. –азгледах цели€ раздел на NG и дори си набел€зах н€кои неща. ј като се замисл€, че преди н€колко години нищо на NG н€маше по сергиите, освен старите списани€ на —лавейков и спорадичните броеве, които се намираха тук-там. ѕосле 3 години една жена, с ко€то се запознах по интернет, ми изпращаше подарък-абонамент, а от време на време пакет или кашонче със стари карти, за което съм й много благодарен. —ега като излезна на български списанието е навс€къде и заедно с него другите стоки на NG, но въпреки това пак ме заплен€ва като мерна жълтата рамка н€къде рЯЩВ

  Comment by ‘илип — 27/2/2007 @ 12:43 pm

 4. ѕървата ми поръчка от National Geographic беше книгата “Tutankhamun and the Golden Age of the Pharaohs”, издадена покрай първото от десетилети€ гостуване на част от съкровищата на “утанкамон в —јў. ѕромоци€та беше безплатна доставка.  нигата дойде след н€колко месеца, платих с кредитна карта. Ќо иначе доставката от техни€ магазин ми идва скъпа : +$30 за доставка до щом не е за —јў или  анада, при 4-8 седмици време за доставка.

  –адвам се да вид€ жълтата рамка на магазина на √еоѕортал – там надценката съвсем не е $30 рЯШЙ

  Comment by Izida — 27/2/2007 @ 2:15 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ