Irina’s Weblog

6/1/2007

ƒълъг запис с Microsoft Sound Recorder

Filed under: Computers,Daily,Music — Izida @ 11:53 pm

ѕокрай Yamaha-та започнах да си записвам разни парчета, който съм изсвирила . — електронното пиано е лесно – включваш “Phones/Output” на инструмента към “Line in” на звуковата карта на компютъра и свириш.

Ќо се сблъсках с малък проблем – програмката, ко€то имам, а именно Microsoft Sound Recorder, има ограничение за продължителността на записа. ѕри това недостатъчно за мен – 60 секунди.

–ешението : тъй като запис върху вече съществуващ файл разрешава запис по ц€лата му продължителност, създавате си едно WAV файлче с продължителност, колкото ви тр€бва. ѕри запис отвар€те това файлче и записвате върху него. —лед това режете частта от файла след кра€ на записа и записвате под ново име за да може и в бъдеще да ползвате празни€ wave.

 ак се създава такъв файл? Ћесно! ѕравите един празен запис, който Sound Recorder-а ограничава на 60 секунди. «аписвате до като wave файл. —лед това отвар€те нов файл и от менюто Edit избирате “Insert File…” като избирате записани€ 60 секунден wave – и така н€колко пъти до получаване на нужни€ брой минути.

4 Comments »

 1. ƒа ти се чуди човек как изобщо ти се занимава с подобни работи. Sound Recorder-а на Windows е възможно най-неподход€щи€ софтуер, който може да бъде ползван за целта рЯЩВ Ќай-малкото не предлага никаква обработка на звука след записа, което при запис през аутпът-а на синтезатор е кофти момент, защото повечето кабели шум€т непри€тно. ѕри теб така ли е? Ћипсата на Noise Gate за мен е нещо определ€що рЯЩВ
  ѕовечето модели на Yamaha (особено PSR сери€та и нагоре) имат възможност за запис на това, което свириш – после можеш с MIDI кабел да си го прехвърлиш на компютъра, при това дори в MIDI формат ако желаеш, което е страхотно удобно за разработка по-късно.

  Comment by ћариан — 7/1/2007 @ 12:29 am

 2. ¬същност повече не ми тр€бва – аз имам за цел да изпълн€ парчето добре, а не да го оправ€м после. «а това и не съм тръгнала да треп€ мухата с топ.

  »наче мо€т е от сери€та DGX – и да, има възможност да записва във вътрешната си памет това, което свир€, в свой си формат. ѕосле може да се преобразува до MIDI. Ќо само ако имаш MediaCard – ползва се при трансформаци€та. јз обаче н€мам, но и не търс€ вече, защото има и друг начин – връзка по USB към PC, за да се ползва като MIDI клавиатура.

  ќбикновено прав€ запис като първо записвам н€колко поредни изпълнени€ на парчето в паметта на Yamaha-та, и това, което най-много ми допадне вече записвам на PCто като пускам записа.

  јз обаче предпочитам да записвам mp3-ки пред ћIDI-та – така звучат по-добре поне на аудио картите на хората, на които ги разпращам рЯШЙ

  Comment by Izida — 7/1/2007 @ 12:45 am

 3. ясно, прекалено на едро взех да съветвам рЯЩВ
  јз по едно време миналата година можех да се наслад€ на Yamaha DGX-205, който беше страхотен синт. Ѕлендите му б€ха много готини, особено духовата секци€ направо ме размазваше. ќще помн€ как звучеше саксофона рЯЩВ ƒаже имаше и вибрато като го задържиш малко – правеха се много готини импровизации като си пуснеш един ритъм за фон.

  Comment by ћариан — 7/1/2007 @ 11:02 pm

 4. опитай с Audacity да записваш, повече време има за запис, повече екстри, и е напълно безплатно
  http://audacity.sourceforge.net/
  успех

  Comment by Licho — 8/1/2007 @ 10:44 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ