Irina’s Weblog

19/12/2006

Годишен абонамент за National Geographic Magazine-България

Filed under: Books,Daily,Права на потребителите — Izida @ 3:58 pm

Трябва да призная, че съм крайно неудовлетворена от абонаментната услуга за National Geographic Magazine-България, предоставена от издателя Санома-Блясък! За справка – темите “Абонамент”, “Абонамент 2”, “Мълчанието е злато”. Кратко обобщение:

 • списанието месеци наред пристигаше със седмици по-късно спрямо излизането му по павилионите; обясненията – от провален договор с разпространителя им, до задържане на митницата; е как тогава излиза по павилионите на време?! да не говорим, че моя колежка, абонирала се към друг разпространител, получи първия брой седмици преди мен!
 • когато най-накрая взе да идва навреме, започнаха да ми го смачкват в кутията от чиста злоба (по принцип се събира идеално);
 • един брой не пристигна изобщо;
 • звъняла съм общо 10на пъти до издателството, в половината от които се оказваше, че няма кой да ме чуе; писах електронни писма; бях принудена да пиша из форума на “любимото” ми списание Блясък само и само да получа капка внимание като клиент!

На фона на горното бях решила, че няма да се абонирам тази година!

Тогава обаче пуснаха рекламата за подаръка от 11 карти на европейски страни, които ще бъдат доставени през февруари на всеки абонирал се за цялата година. Хванаха ме отново рџ™‚ Реших да поема “риска” на абонамента още веднъж – този път обаче не директно към Санома-Блясък. А към някой, на който имам повече вяра в момента – Българските пощи. Така че се надявам тази година да нямам разправии като предната – иначе и безплатен глобус да дадат през февруари 2008, няма да ме имат като абонат!!

Интересно, но в рекламата на абонаментната кампания за 2007 на страниците на самото списание не видях реклама на абонамент към самото издателство – реших, че може да са преценили, че не им е по силите да осигурят качествена услуга (в което аз за себе си се убедих нееднократно). Но все пак на сайта им има вариант за абонамент. Който с усмивка пропускам!

12 Comments »

 1. Здравей,
  виждам, че и ти си имала проблем с National Geographic Magazine и абонамента за него. Искам да попитам дали го разреши чрез друг доставчик или не, и ако да, моля те кажи с кой за го използвам и аз.
  Поздрави

  Comment by Руслан — 13/2/2007 @ 3:02 pm

 2. Двата броя от тази година ги получих без никакво закъснение и в добро състояние (като се изключи леко скъсване на едната корица, но то явно не е там от преди да се опакова списанието). Не знам дали трябва да благодаря на Санома, или на Български пощи, към които се абонирах, но се надявам да продължават в същия дух!

  П.С. Аз пък бях забравила, че има и подарък докато не видях отново тази статия… Хм, кога ли да ги чакам? Някой да си е получил картите?

  Comment by Izida — 13/2/2007 @ 3:06 pm

 3. Исках да попитам същото – някой получи ли изобщо обещаните карти?
  Защото с февруарският брой на списанието не пристигна нищо, поне при мен.
  Освен това последният брой за 2006 г също ми го “спестиха”…..но
  видях във форума, че не съм единствената, за съжаление…
  И след като от обаждания няма резултат, тогава???

  Comment by Valentina — 25/2/2007 @ 3:04 pm

 4. Още няма нищо при мен – реших да изчакам до края на месеца и още на 1ви да им звъня да видя какво става.

  Comment by Izida — 25/2/2007 @ 3:30 pm

 5. И при мен и брат ми във февруарския брой нямаше карти. Имаше само някакво рекламно нещо на Райфайзен Банк. Надявам се да не си спестят тия карти :).

  Поздрави Ему

  Comment by Emu — 26/2/2007 @ 4:11 pm

 6. Аз си мисля, че при абонирането пишеше нещо за доставка с куриер. Може и да греша..

  Comment by Izida — 26/2/2007 @ 4:23 pm

 7. Аз си ги получих на място вчера. Една кутия 7-8 см дебела. Още не са решили как да ги пращат, защото не влизат в пощенските кутии. Кубави са, струват си.

  Comment by Тони Цирев — 7/3/2007 @ 9:08 am

 8. […] Както споменах в коментарите към темата “Годишен абонамент за National Geographic Magazine-България”, още не съм получила обещания ми като абонат на списание “National Geographic Magazine България”, платил си за цялата 2007 г., подарък – карти на европейски страни. Трябваше да дойде през февруари, вече е март и нямам никакво известие какво става. За това отново хванах контактите на издателите – Санома-Блясък. Звънях 3 пъти на телефона на г-жа Златанова, отговаряща за дистрибуцията и абонамента. На третия път телефона вдигна друга служителка (не се представи), обясни, че въпросната госпожа я няма и попита какъв е проблема. Обясних за липсващия подарък. – Към кого сте абонирани? – Български пощи. – Да, разбирам. Вижте, имаме малък проблем с Български пощи, за това още не са дошли. Моля почакайте до края на месеца – ще дойдат. […]

  Pingback by Irina’s Weblog » Подаръка за абонатите на списание “National Geographic България” — 7/3/2007 @ 10:24 am

 9. Здр. Аз всичките броеве си ги получавам редовно и в добро състояние, но се чудя дали мога да си поръчам брой от миналата година? СКъса се без да искам пък и не беше мой – трябва да го възстановя без никой да забележи. И към кого да се обърна за тази услуга?

  Comment by deni — 8/6/2007 @ 2:24 pm

 10. Звънни на издателството. Виж в страницата с контакти на Санома-Блясък :

  Дистрибуция и абонамент:

  Ваня Златанова, тел.: 02/970 68 48

  Иначе и в магазина на ГЕОпортал съм виждала стаи броеве за продан. Там има и адреса му – до НДК е.

  Comment by Izida — 8/6/2007 @ 2:32 pm

 11. броевете , който сте пропуснали може да си ги закупите от адреса на редакцията

  Comment by Anonymous — 20/7/2007 @ 4:41 pm

 12. две години се мъчих със санома. не съм доволна от услугите им, по телефона нищо конкретно не ми отговарят като питам къде ми е списанието. имало е случаи да пристигне след 2 месеца. нелепо отношение към аудиторията. тази година реших да сменя фирмата. сега от семир-2 ми ги носят броевете. общо взето като излезе новия брой и знам че на другия ден ще е при мене.

  Comment by здравка — 16/5/2009 @ 4:56 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї