Irina’s Weblog

11/9/2006

ћълчанието е злато

»ли по-точно : мълчанието може да ти излезе златно!

ћинали€ месец намерих поредни€ брой на “National Geographic Ѕългари€” в пощата си както обикновено. Ќеобикновеното беше как разносвачът бе решил проблема с пъхането му в пощата – като го е сгънал (да не кажа – смачкал) по широчина на две! ∆ал ми стана като вид€х списанието си в този му вид. Ќо, казах си, случва се. » реших да не се обаждам до издател€, към който директно съм абонирана и който отговар€ за разнас€нето на мо€ брой.

» с това си мълчание получих втори пореден, смачкан още по-жестоко, брой! ƒори не го отворих – толкова се €досах! » този път не само ще се обад€, а и лично ще ида до издателството, защото см€там да насто€вам за см€на на тези два смачкани бро€. јко си ги купувах от серги€, просто н€маше да приема сделката като вид€ състо€нието им! ќще повече, че пощата ми побира без никакъв проблем несгънато списание, като купчината с несмачкани броеве в къщи е най-доброто доказателство.

—ещам се за един лаф : “ ойто го е страх от мечки, да не ходи в гората!”. » се питам – колко ли нерви хаб€ по изискване на качествено обслужване срещу парите си? —ериозно ще помисл€ дали да поднов€ абонамента си – колкото по-малко услуги ползваш в тази държава, толкова по-спокойно си живееш!

7 Comments »

 1. Hint: смени държавата!

  Comment by ƒончо — 11/9/2006 @ 2:27 pm

 2. »ра, не го слушай! ќстани си тук и му покажи, че си по-гол€м мъж от него :).

  »наче това ми напомн€, навремето, когато BrainBench беше безплатен и пращаха сертификатите или без пари или срещу скромна сума (нещо ми се върти $3-4), един при€тел си издържа доста добре н€колко теста и си поръча сертификат. Ќа плика си пишеше да не се огъва (ама на английски, а пощальона дали го “шпреха”?), той беше залепил бележка на пощенската си кути€ с подобен текст (на чист български), но … ѕолучи го сгънат на две. ћале какви кр€съци и псувни се сипеха по адрес на всички тъпи пощальони. ћани, мани.

  ѕоздрави ≈му

  Comment by Emu — 11/9/2006 @ 6:14 pm

 3. ƒо колкото знам в мо€ случай не тр€бва да вин€ пощальоните – аз съм абонирана към самото издателство и те си имат договор с техен си разпространител.

  Comment by Izida — 11/9/2006 @ 6:26 pm

 4. ’а, то и аз имах големи разправии с http://www.epay.bg, например. —мен€ха системата и изгледа и б€ха омазали паролата – б€ха изчезнали определени символи. ƒа не говорим, че си пуснах извлечение по сметка за 6 м.(като си мислех че ще е 6 м. назад), пък то се оказаха 6 м. напред. » дадох 7,5 за това ми удоволствие, а никъде не ти съобщават от кога до кога ще е. ѕолучих за н€кои неща ќЅў» извинени€, но кво ли ме гре€т. ћммм… никаде нещата не са качествени… ј в тво€ случай, €вно пощальона е бил в кофти настроение, но нека си поеме отговорност който тр€бва.

  Comment by Pharaon — 11/9/2006 @ 11:47 pm

 5. […] “р€бва да призна€, че съм крайно неудовлетворена от абонаментната услуга за National Geographic Magazine-Ѕългари€, предоставена от издател€ —анома-Ѕл€сък! «а справка – темите “јбонамент”, “јбонамент 2″, “ћълчанието е злато”.  ратко обобщение: […]

  Pingback by Irina’s Weblog » √одишен абонамент за National Geographic Magazine-Ѕългари€ — 19/12/2006 @ 3:59 pm

 6. ≈дин простичък въпрос. Ѕро€т, който въобще не е дошъл 8-ми брой ли беше? ƒопускам, защото съм запознат с подобен случай. јко 8-ми бр ти е бил откраднат от н€кой добър съсед и си се оплакала, просто пощальонът е про€вил двойно внимание (разбирай, сгънал на две). » понеже има закон за потребителите, има и закон за пощите, според който всеки тр€бва да осигури достъпно и сигурно м€сто за получаване на пратките си – пощенска кути€. ѕри условие, че в един вход от 30 кутии само 5 са здрави, а и те са 15 на 20 сантиметра, защо се сърдим.

  Comment by “они ÷ирев — 6/2/2007 @ 7:22 pm

 7. Ќе помн€ кой е бро€ – може да се прецени по датата на поста в блога рЯШЙ ј по отношение на кутиите – в нова коопераци€ живе€, всички имаме пощи, при това изправни. ƒо сега винаги са се побирали тези списани€ без проблем – нито списанието си е променило формата, нито пощата се е смалила…

  »наче с в. “ апитал” категорично имах проблем – не се побираше в пощата. «а това и минах на електронен абонамент.

  Comment by Izida — 6/2/2007 @ 7:35 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ