Irina’s Weblog

14/10/2004

√радски транспорт

Filed under: Daily — Izida @ 10:54 pm

ƒнес по път към срещата с хаз€йката за ежемесечното разплащане, отново имах удоволствието да се поблъскам в софийските трамваи. ѕред мен имаше две сладки момичета на по 15-16 години (е, може и да се лъжа – като нищо може и на 12 да са). —ед€ха си кротко до вратата и си чуруликаха весело. ≈дна жена слезе от трамва€, те € проследиха с поглед и започнаха коментари:

– ≈й, виж € та€ каква е гадн€рка! ’върли си билетчето вместо да го даде на н€кой!!
– ≈ че какво? » аз ги хвърл€м! Ѕатко казва, че отстъпва билетче само на готини мадами рЯШЙ

»деше ми да се намес€, но реших, че е некултурно. » н€маше и да се обад€. јко в момента, в който не се наредих до вратата (и до т€х) за да слизам, същото момиче, което об€сн€ваше каква “гадн€рка” е слизащата, не ме бе попитало с нежно гласче :

– »звинете, ще слизате ли?
– ƒа.
– ј може ли билетчето?
– Ќе, съжал€вам. Ќе плащам транспорт на непознати!
– ≈ее, добре де, добре де…

ћога само да си представ€ какви коментари е имало по мой адрес – но не ми пука! Ќад€вам се само н€кой ден да осъзна€т колко е жалко да просиш билетче!

5 Comments »

 1. —уфи€нциииииииййййй!!!
  ѕфу!

  Comment by бат ваньо — 15/10/2004 @ 8:10 pm

 2. »рина, ти си имаш принципи и тр€бва да ги отсто€ваш! Ќедей да обръщаш внимание на н€какви хлапачки!

  Comment by ћариана — 25/10/2004 @ 1:14 pm

 3. ƒа, права си, ћариана! ќбръщам им внимание единствено под формата да преразкажа това с цел дано н€кой прогледне колко е грозно това посто€нно просене на билетчета. ¬се си мисл€, че ако успе€ да накарам н€кой да види нещата от друг ъгъл освен лични€ си, то може и да се промени света рЯШЙ ≈стествено и аз се опитвам да погледна от чужд ъгъл до колкото човешката ми природа ми позвол€ва разбира се рЯШЙ

  Comment by Izida — 25/10/2004 @ 2:36 pm

 4. ƒобре е човек да е честен и съвестен, но тр€бва и да се замисл€ на кого помага всъщност? јко проследите как се разпредел€т парите от градски€ транспорт, ще се възмутите, виждайки как ви обират с цената това билетче. » действиетлно ще започнете да не им плащате… ¬ цивилизованите страни този въпрос е решен. » там €нма смисъл да просиш за билетче…. “ака че, давайте си билетчето на себеподобните си, на които ползването на градски€ траспорт е една от големите тежести върху скромни€ им бюджет…

  Comment by Anonymous — 19/12/2004 @ 4:50 pm

 5. […] съм не един път (“¬заимопомощ”, “√радски транспорт”, “√радски транспорт” …) за това колко мраз€ […]

  Pingback by Irina’s Weblog » √лобите за нередовни пътници — 21/11/2007 @ 1:57 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ