Irina’s Weblog

11/5/2006

ОК Супертранс

Filed under: Daily,Taxi,The desert of the real — Izida @ 10:08 pm

Мислех си, че след като получих отговор на жалбата си до ОК Супертранс, то тази тема е благополучно приключена и е време да я забравя. Да, ама не! Одисеята продължава…

Господин Началник оперативен контрол,

притежавам документ с дата 07.03.2006 г, пратен от Вас, в който Вие твърдите, че сте глобили (фактура № *******) шофьора на такси със служебен номер 908 във връзка с подадената от мен жалба за грубо отношение. Също така ме уверихте, че шофьорът е уволнен. Дори повече – че няма никога вече да работи за Вашата фирма.

Интересно как тогава на 07 май 2006 г. към 22:40 ч. пред гара Подуяне ме посрещна кола от Вашата фирма, чийто шофьор ни прикани с думите “Аре рипайте!” с позната интонация. Уточнение – служебният номер на колата бе 908, а уволненият шофьор по магичен начин се е озовал пак при Вас въпреки уволнението и забраната за работа. Не ме разбирайте погрешно – нито съм имала, нито сега имам желанието този човек да загуби работата си. Дали заслужава уволнение е преценка, която е във Вашите ръце и във Вашата компетентност. Но аз загубих всякаква вяра във Вас и качеството на услугите Ви! Може би вероятността да попадна на този шофьор отново Ви се е сторила пренебрежимо малка? Не зная. А и не мисля, че ме интересува.

Жалко! Мислех, че поне Вашата фирма цени клиентите си и че може да Ви се има доверие!

П.С. Прикачвам Ви оригиналния документ и публикувам това писмо на следния адрес : http://blog.marudina.net/?p=184

С уважение,
Ирина Марудина

12 Comments »

 1. […] да бъда зарязана в дъжда защото “нема да си трошиме колата” по улицата пред блока ми с отказ за издаване на касова бележка (нямал хартия, нищо че това прави фискалния му апарат незаконен щом работи без ролка), да се оплача на фирмата, да се чувствам неприятно за дето са го уволнили, а после да попадна пак на същия шофьор!; […]

  Pingback by Irina’s Weblog » Моята подкрепа на капманията срещу своеволията на такситата — 12/2/2007 @ 4:02 pm

 2. […] Редакция (11 април 2006): За съжаление се оказа, че на вид приключилия казус има своето продължение, което можете да прочетете в темата “ОК Супертранс”. […]

  Pingback by Irina’s Weblog » ОК Супертранс : развръзка — 15/6/2007 @ 12:27 pm

 3. Здравей Ирина,
  Наистина ти съчувствам за всичко, което си преживяла и съм сигурна, че искаш да си отмъстиш на всички, които са те ядосали.
  Мисля, че си много крайна и като че ли доста комплексирана. Вероятно си живяла или имала близка връзка с Зап.Европа и това ти се е отразило добре на самочувствието, но зле на човешкото в теб!
  Използвай енергията си за да правиш добро!
  Всичко хубаво!
  София Каравелова

  Comment by София Каравелова — 13/8/2007 @ 7:28 pm

 4. Грешка! Не искам да отмъщавам! Искам да знам, че няма повече да ме изнервят заради глупости и се опитвам да си го осигуря като поправя проблема. Тъй като това не стана както се вижда от писмото, не ползвам таксита.

  Колкото до западна Европа – не ми трябва оправдание за да искам да се спазват законите, които имаме. Защото ние ги имаме, просто никой не ги спазва!

  P.S. “Използвай енергията си за да правиш добро!” – нима не е добро ако се опиташ да спреш повторна проява на нещо лошо?

  Comment by Izida — 13/8/2007 @ 7:32 pm

 5. София Каравелова, браво на теб! Смях се от сърце на твоите писания! Според мен всеки уважаващ себе си човек, който има поне средна доза интелигентност трябва да си търси правата по този начин. Аз самата постъпвам така и да ти кажа, не само не съм комплексирана, а и съм добър човек /”използвай енергията си за да правиш добро”/ – смятам, че може следващият след мен да получи по-добро отношение.
  Izida, само така! Дано все повече хора започнат да си търсят правата за да започнат нещата малко по малко да си идват на мястото.

  Comment by djogleva — 5/9/2007 @ 1:28 pm

 6. Ирина, подкрепям те с две ръце. Евала на хора които все пак им пука какво получават за парите си!

  Аз имах подобна случка в гр. Пловдив – фирмата е ‘Sky’ такси.. Една вечер бившата ми приятелка беше дошла в града (по принцип е студентка в град София) и решихме да излезем. Попита ме за добра фирма за таксита (т.е да нямат т.н “помпи” които ти отчитат невярно изминатото разстояние, да имат свободни коли, и да не се мотат при заявка по телефона), Аз и препоръчах въпросната фирма и остана само да дойде до вкъщи да ме вземе..

  До тук всичко наред, само че тя дойде след 2 часа и беше видимо притеснена от шофьора на таксито, който и правил недвусмислени намеци (разбирай сексуални), часа беше късен – нещо от порядъка на 22:30, затова си помислих че въпросния шофьор просто си е правил шега или нещо я е базикнал и тя го е приела навътре. Накратко казано – игнорирах това което тя ми каза.

  Към 2-3 часа Аз и поръчах такси от същата фирма, разделихме се.. тя си тръгна – всичко наред. Да, но не било писано да е наред – след 2 часа тя ми се обади разплакана и ми разказваше как шофьора на таксито спрял на един булевард в Ж.К Тракия (където в 4 сутринта си е голяма рядкост да видиш дори кола в движение) и започнал да отправя сексуални предложения към нея.

  Когато научих за случката, и как час и половина са стояли и са си говорили.. не мога дори да си представя какъв стрес трябва да е бил за нея. Естествено, веднага раззвъних телефоните на въпросната фирма и ми беше даден отговор, че случката ще бъде докладвана на началството.

  За тяхно съжаление (на фирмата), се познавам с повечето шофьори (с изключение на въпросния) и те ми казаха, че е бил подвигнат въпроса на едно от съвещанията, но тъй като шофьора отхвърлил обвиненията – нямало предприети мерки.

  Просто.. без думи. От тогава смених фирмата, в момента се движа със 6160 и съм много доволен – казват ти 3 минути и след 2 колата ти е долу (за справка, всички таксита в гр. Пловдив дават 3-4 минути.. но колко наистина ще се забави таксито не се знае).

  Никола.

  Comment by Никола — 26/1/2008 @ 4:59 pm

 7. Как си мислиш, че ще изгонят една от пчеличките си която им носи медец-една елантра струва 24000лв а същия тоя бунак дето те е возил я плаща на42000лв как да го изгонят???????????

  Comment by иван — 14/10/2008 @ 9:40 pm

 8. Здравейте г-жо Марудина.Работя като таксиметров шофьор в ф-ма Окей супертранс.Разбирам Ви колко сте възмутена и обидена.Много бих искала да Ви попитам;-На кого да се оплакваме ние-шофьорит?????????????????????????????????когато повращат в колите ни~задължени сме да слушаме разговорите им по телефоните-сумтенето им заради трафика-търпим миризмата им на пот-лигавите деца,които си бършат калните обувки в седалките- и т.н.Е….г-жо Марудина,това сте ВИЕ,клиентите.А НИЕ-търпеливите.Та……………………….ще Ви попитам също;-Да Ви отваряме вратите ли????????????????????????????????

  Comment by jully — 27/1/2009 @ 5:31 pm

 9. Че има и мърша – има. Но това не би трябвало да ви пречи да отворите вратата на клиент, който очевидно е културен и цивилизован човек, нали? Той не е виновен за наличието на простаци.

  Comment by Izida — 27/1/2009 @ 5:49 pm

 10. Използването на повече от 2 въпросителни определено е признак или за несигурност на доводите, или за някакви други (тежки) проблеми. Ако толкова много мразите работата си, защо не работите нещо друго? Например – пазач; “Волф”; “ДИТЦ” и други; или някоя морга, където клиентите са студени, не говорят по телефоните си, непълнолетни деца не ги посещават и не сумтят. Е, миризмата може да е малко по-силна (най-вече формалдехид, развалящо се месо и/или вътрешности), но то не може всичко да е идеално, нали?

  Оплакващ се таксиджия – колко типично за БГ, и колко смешно рџ™‚

  Comment by Дончо — 27/1/2009 @ 7:28 pm

 11. Очевидно културен и цивилизован човек ми се изповръща в колата.Също такъв ми счупи дръжката на вратата.Очевидно всички са културни и цивилизовани,но ги разбираме твърде късно.Нали?Очевидно външниат вид лъже.Та….на кой да отворя вратата?

  Comment by jully — 27/1/2009 @ 11:38 pm

 12. А що се отнася до работата-харесва ми,затова работя.Разбрали сте ме погрешно.Не се оплаквам.Използвах повечко въпросителни,с надеждата,че ще получа отговор на конкретния въпрос,но уви….Да Ви кажа честно,с миризмата свикнах,но с простотията-не мога.Надявам се да съумеете да ме разберете правилно този път.

  Comment by jully — 27/1/2009 @ 11:55 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї