Irina’s Weblog

20/3/2006

 аркасон

Filed under: Daily,Photography — Izida @ 11:24 pm

“р€бва да призна€, че когато се изправих пред двореца Ўьонбрун във ¬иена, макар и да б€х впечатлена, б€х и леко разочарована. «ащото дворецът, който неосъзнато очаквах да вид€, не беше подобен на съвременна административна сграда. ј беше с островърхи кули, високи стени, ров и подвижен мост. –еших, че съм си представ€ла замък като този от приказките и че е време да порасна.

ќбаче след като се изправих пред масивни€ подвижен мост на  аркасон (Carcassonne), ёжна ‘ранци€, разбрах, че не съм жив€ла в илюзи€ – има и такива замъци! ѕросто съм объркала исторически€ период рЯШЙ ¬ижте и официални€ сайт на града, където има и брошури за заинтересованите.

ћожете да видите н€кои снимки в албума “Carcassonne, ёжна ‘ранци€, 01.03.2006”. Ѕ€хме там след работа и заради това не хванахме добро за снимане (без трипод…) време. ј за панорамната снимка на осветените крепостни стени си помогнах, обл€гайки фотоапарата на кол в лозе до път€.

“ръгнах си от там със съжаление, че Ћъчо не е с мен – щеше много да му хареса! » с книжка за истори€та на града – като се започне от римско време, та до катарите и Ќаполеон.

2 Comments »

  1. јз за първи път го вид€х през 1997г. от прозореца на влака пътуващ за Ќарбон.
    » миналата 2005 отидох специално да го вид€ на път за Ѕарселона.
    –адвам се, че има и други, които са харесали атмосферата на тази част от ‘ранци€.

    Comment by Deyan Stamov — 22/4/2006 @ 6:10 pm

  2. A znaesh li che katarite proizlizat ot bogomilite, obache francuzite mnogo ne go znayat tva

    Comment by Hristo Popov — 10/9/2006 @ 1:09 am

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

пїњ