Irina’s Weblog

7/3/2006

ќ  —упертранс : развръзка

Filed under: Daily,Taxi — Izida @ 2:23 pm

ƒнес получих отговор от фирма ќ  —упертранс по повод оплакването ми от отношението на конкретен техен шофьор (повече по темата : “ ога да Ќ≈ се качите в едно такси”). ≈то го и сами€ отговор (след премахване на н€кои данни) :

Ќа вниманието на √-жа »рина ћарудина

ќтносно: ¬аша жалба срещу водач на таксиметров автомобил Ц служебен є 908, за грубо отношение към ¬ас на 02.03.2006 г.

”важаема √-жо ћарудина,

Ўофьора, с който сте имали непри€тни€ инцидент, беше извикан в офиса на Уќ ей —упертрансФ и наказан по наш вътрешен правилник с глоба (фактура є *******) от 20.00 лв. ѕоради изключително грубото му отношение към клиент същи€ водач бе отстранен от работа и му бе наложена забрана да работи в бъдеще в Уќ ей —упертрансФ јƒ.

√-жо ћарудина, извин€ваме се за причиненото ¬и неудобство, но искрено се над€ваме, че ще останете наш посто€нен клиент.

— уважение! —офи€, 07.03.2006 г.

Ќачалник оперативен контрол

—покойно мога да кажа, че си върнах в€рата в тази фирма! » без това с ръка на сърце мога да призна€, че с ќ  —упертранс сумарно съм имала най-малко проблеми до момента. »менно за това и се свързах с т€х – понеже жела€ и в бъдеще да ги ползвам. ј ако н€ма обратна връзка, то н€ма и начин да се контролира качеството.

–едакци€ (11 април 2006):
«а съжаление се оказа, че на вид “приключили€” казус има своето продължение, което можете да прочетете в темата “ќ  —упертранс”. ѕодсказка : познайте на кого попаднах 2 месеца по-късно в т€хно такси?

11 Comments »

 1. “ова за пример, когато н€кой започне да разправ€ че “н€ма смисъл да се оплакваш, щото то нищо не можеш да промениш..”
  ≈, ћќ∆≈Ў!
  ¬ажното е да не си мълчим. јко си мълчим… оправи€ н€ма!

  Comment by ƒончо — 7/3/2006 @ 4:34 pm

 2. е браво чест им прави на ќ -ците рЯЩВ

  Comment by Alex — 7/3/2006 @ 4:44 pm

 3. “очно така, ƒончо! —поред мен об€снението : “јбе к’во да си давам зор, така или иначе нищо н€ма да се промени…” е просто извинение на хора, които ги мързи! «ащото наистина за да се промен€т нещата се иска и личното участие на хората – и това не само за такситата, а и за ц€лата държава по принцип.  оето значи, че тр€бва да потърсиш информаци€ (естествено и да инвестираш време разбира се).

  Alex, и аз съм много доволна от реакци€та на ќ ! » се връщам към т€х рЯШЙ

  Comment by Izida — 7/3/2006 @ 4:54 pm

 4. Ѕраво! “ака идва оправи€та.
  ј се радвам и че бизнесът в Ѕългари€ лека-полека почва да промен€ отношението си от “јбе и тоз шофьор деца храни – нека сме човечни и да го държим човека… той толкова може” и да страда т€хното име заради глупавите постъпки на разни хора; на “»ма си правила за поведение в тази фирма, ако ги погазиш, си аут”!

  Comment by ¬ладo √еоргиев — 8/3/2006 @ 5:28 am

 5. » аз си мислех, че има оправи€, ¬ладо, но …
  ќказва се, че совите не са това, което са.  азано иначе : попаднах отново на същи€ шофьор в същата фирма!!
  » им пратих ново писмо : “ќ  —упертранс”

  Comment by Izida — 11/5/2006 @ 10:14 pm

 6. Ѕќли ги д≈дови€ —упертрансците кой, и защо се оплаква…ще го уволн€т,
  ама некой друг път – нали шофьорите ги взимат ти€ коли на лизинг,
  т.е. плащат ги от джоба си, така че и 100 писма да напишеш, все та€, никой не им обръща внимание, най-много да ти изпрат€т пак нещо подобно,
  с което да погъделичкат самолюбието ти, и да те накарат да се
  чувствуваш изключително важна…щото видимо това е важно за теб…
  јма ти пиши, пиши…

  Comment by ƒимитър — 9/7/2006 @ 9:47 am

 7. Ќикой не обича да се чувства така, с€каш нищо не зависи от него, нали?
  ¬ случа€ – те губ€т един клиент в мое лице. » получават антиреклама… »зборът е техен!

  ƒори и да не мога без таксита в —офи€, има и други фирми!

  Comment by Izida — 11/7/2006 @ 10:45 am

 8. Otvratitelni 6ofiori, smradta na cigari i bak6i6ite koito si prosqt kopeletata sa nai-gnusnite momenti ot patuvaneto s taxi.
  Mar6rutkite sa su6tata smrad, v gradskiq pone e 6iroko i ne se pu6i.

  Comment by Fuoco — 10/2/2007 @ 10:15 am

 9. ƒам,

  «а съжаление единственото нещо, което би могло да повли€е на компании от рода на ќ  —упертранс е подобна “заплаха”, защото ако пуснете търсене в Google с ок супертранс втори€ резултат е насто€щата тема.
  јз от две години се оплаквам нешрекъснато (3-4 пъти годишно) от безумни ситуации и урока е, че единственото, което може да се случи на шофьора е мъмрене и глоба, но другата страна на медала е, че ги използвам, защото знам, че мога да се оплача – има н€какъв баланс.
  —поред мен основен проблем в отношени€та с “бакшишите” е лиспата на потребителска култура – ако сметнете каква част от доходите ви отиват за т€хната услуга, ако започнете да се качвате в колите без да ги молите да ви позвол€т да ги попитате “ћоже ли” и ако все пак започнем да сме нетолерантни към всичко – цигарен дим, силна музика, естествена миризма на некъпано, ръмжене вместо говорене – започнете да не се съобраз€вате с изисквани€та на шофьорите към клиента – да пътува поне от ћладост до Ћюлин, за да бъде качен, да дава винаги едри банкноти и ако може да не иска касов бон…. ћога да продължа – за половин година използвахме ваучери – колкото и да е готина ‘лора „авдарова, key account manager, т€ не може да бие водачите с метла по главата всеки път, когато се държат като мутри. «а съжаление все още не сме дорасли за подобно качество на обслужване, както в Ћондон или разни скандинавски страни.
  ƒруги€т въпрос е колко ще струва таксиметровата услуга, ако наистина се промен€т качествените стандарти и се въведат такива за обслужване – н€кой ползвал ли е такси в  опенхаген (нищо, че обикновено шофьорите са кюрди, албанци или брат€ сърби..).

  јз ще продължавам да говор€, дори мисл€, че за н€кои от шофьорите е възпитателно!

  Comment by Dobri — 15/6/2007 @ 12:21 pm

 10. «нам, че мениджърите не могат да държат посто€нно и под контрол толкова служители. Ќо “ќ  —упертранс” се срина в очите ми след като се оказа, че са ме излъгали за взетите от т€х мерки. ¬ерно е повече от направеното от –икарс, които просто игнорираха писмото ми. Ќо е обидно! » беше обидно отношение, от което боли дори повече – защото не е от н€кой шофьор, а от управл€ващ кадър на фирмата!

  ќсвен това се оказа, че не спазват закона и не предават намерените документи за самоличност в ћ¬–, както и че имат касови апарати, които не отговар€т на Ќаредбата за сертифицирането им – допускат ползване без харти€, което би тр€бвало да е невъзможно;  олко са тези апарати не знам, но аз поне на един съм попадала със сигурност.

  ¬се неща, които не искам да преглъщам.

  ∆алко наистина, уважавах тази фирма. Ќо €вно с превръщането си на един (ако не и основен) лидер на пазара на таксиметрови услуги, н€как са забравили кой всъщност ги е пратил там – а именно, клиентите.

  Comment by Izida — 15/6/2007 @ 12:33 pm

 11. Ќапълно съм съгласна.»скаш ли нещата да се промен€т,направи нещо,а не се измъквай с глупости.

  Comment by Dark Mate — 9/11/2009 @ 7:46 pm

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

пїњ