Irina’s Weblog

19/12/2007

Стимулиране на раждаемостта

Filed under: Daily,The desert of the real — Izida @ 2:19 pm

Разговор с Гери :

Гери : ей това търсех вчера:

Увеличението е с 5 лв., а не с 10, каквото бе предложението на правителството. Помощ ще се отпуска на родители със средномесечен доход от 300 лв. Досега прагът бе 200 лв.

За първи път се предвижда допълнителен бонус за близнаци,

като месечната добавка за тях става общо 75 лв., или 150% от помощта на дете.

до сега близнаците не са били предвиждани – абе идиотизъм ей

Аз : те така или иначе сами се случват, нямаш нужда от стимул за да родиш близнаци и следователно – държавата може да спести пари…

1 Comment »

  1. Презумпцията е била, че държавата плаща за това, че не ходиш на работа, докато отглеждаш децата си, а не за брой деца. Сега постановката явно се е сменила. Така или иначе според мен от този вид подпомагане се възползват в най-голяма степен циганите. Няма лошо, но според мен е доста по-добре подобен род стимули да бъдат обвързани с доходите на родителите преди раждането на деца – т.е. да се насърчават активните хора, които не чакат държавата (ние) да ги храни. Иначе се оформя една прослойка, която живее от помощи за деца, за гориво, за безработица, за “к’вото друго дадат” и хич не им минава през тиквите, че могат да се опитат сами да се погрижат за себе си и което е по-лошо – не дават шанс и на децата си да получат някакво минимално образование и да излязат от тази схема.

    Comment by ivan — 19/12/2007 @ 4:15 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї