Irina’s Weblog

19/11/2007

«ащо е вредно да се ограничи бро€ на такситата в —офи€

Filed under: Taxi — Izida @ 6:18 pm

ѕреди време б€х писала в темата ““акситата искат ли искатЕ” за абсурдните според мен искани€ на таксиметровите шофьори чрез јсоциаци€та на таксиметровите синдикати.

«а тези, които се интересуват, предлагам връзка към стати€ на —ветла  остадинова, изпълнителен директор на »нститута за пазарна икономика

“«ащо е вредно да се ограничи бро€ на такситата в —офи€”

3 Comments »

 1. –азбира се, че е вредно. “ова, което таксиметровите фирми искат да постигнат е просто наложен от държавата монопол. “ака те ще ограничат конкуренци€та (доколкото € има) и ще могат да диктуват услови€та на пазара, договар€йки се (не, че сега не го прав€т де) – и да налагат цени, обслужване… без да има реалната възможност н€кой да открие нова фирма и да предлага по-евтини и качествени таксита.

  ÷€лата та€ работа е опит за гавра със изконните принципи на конкуренци€та, на които се крепи самата иде€ за свободен пазар, за демократична икономика. »наче направо можем да направим всички таксита държавни и да изберем “ато (ако беше жив) за √енерален секретар.

  Comment by Longanlon — 19/11/2007 @ 8:06 pm

 2. ¬същност, като се замисл€, това повече бие на фашизъм – не държавна икономика, а държавно наложени монополи, които облагодетелстват само определени частни компании.

  Comment by Longanlon — 19/11/2007 @ 8:07 pm

 3. Ќе фашизъм, а таксизъм! рЯША

  Comment by UZUMAKI — 20/11/2007 @ 6:05 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ