Irina’s Weblog

24/9/2007

Ќова игричка за джобни€ компютър

Filed under: Computers,PocketPC — Izida @ 9:01 am

ќт прекалено дълго време запълвах пътувани€та си в градски€ транспорт с пасианс и судоку, и още една-две свободни игри с GPL лиценз. –еших, че е време да си куп€ н€ко€ забавна игричка за джобни€ компютър, с ко€то да се разнообраз€. Ћъчо ми препоръча Handango и ClickGamer. ≈дна от любимите за мен характеристики на джобните компютри е факта, че са неудобни за игра от типа “first person shooter” и разни ралита, поради което основно за т€х се пишат логически и пъзел игри. “ака че имах мноооого избор рЯШЙ «а мо€ още по-гол€ма радост се оказа, че, в сравнение с преди 8 месеца, сега има много повече игри за VGA разделителна способност, което беше допълнителен стимул да се поразров€. ¬ четвъртък вечер свалих около 40на демо варианти на разни игри, спр€х се на н€колко. —лед дълго умуване (т.е. игра докато съм в ѕловдив), установих, че най-много ми е мъчно за изчерпването на демо минутите на играта Scarabeus VGA (демото обаче е дадено само в Handango след безплатна регистраци€, иначе има и QVGA вариант). «а $19,95 реших, че си струва – забавна игра, скин по мо€ вкус. »збрах да € куп€ от ClickGamer, тъй като за опци€та да свал€ повторно играта при нужда Handango искат допълнителни $4,95, докато в ClickGamer това е безплатно. јз естествено си записах exe-то на сигурно м€сто (над€вам се) рЯШЙ —ега вече остава опасността не да засп€ от скука по време на безкрайните задръствани€, а да си пропусна спирката!

–ешила съм следващата игра да е Resco Diamonds, ко€то за $15 предостав€ вариант на една от любимите ми малки и забавни игрички. ѕредлага се и друг вариант на същата игра – Bejewed, ко€то Astraware предостав€т в пакет с още 4 игри за $30 – PopCap Games Pack 1. Ќо при тестването установих, че не “Bejewed”, а “Bejewed 2” е еквивалент на Resco Diamonds, така че може би ще пропусна пакета в полза на единичната игра – а и графиката на Resco Diamonds според мен е много по-при€тна.

ƒруга готина и забавна игричка е Happy Lines – играла съм доста време вариант за PC и все пак продължава да ме забавл€ва.  оето е точни€ критерий ко€ игра си заслужава парите – особено като струва $10. ¬чера инсталирах един свободен клонинг на тази игра на компютъра на баба ми – Lines game. ћакар и не толкова шарена, е при€тна за игра.

—амо едно ме притесн€ва – като слушам mp3ки в рейса за времето на пътуването батери€та пада в н€ма и 10на процента. Ќовата игра смъкна накъде към 20% за същото време… Ќо батериите са за да се зареждат. ¬се пак ще взема да си поръчам една втора оригинална батери€ за като и минат циклите на презареждане на тази.

2 Comments »

  1. ўе дадеш ли едно кръгче?

    ѕоздрави ≈му

    Comment by ≈му — 25/9/2007 @ 12:47 am

  2. […] време писах за новата си игричка за джобни€ компютър – Scarabeus VGA. Ћъчо ме светна, че това е […]

    Pingback by Irina’s Weblog » Pathological - една забавна свободна игра — 4/10/2007 @ 9:47 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ