Irina’s Weblog

30/7/2007

–екламно

Filed under: Daily,Humor — Izida @ 8:12 pm

Ќ€кои реклами просто ме вбес€ват!  ъде с рекламните си послани€, които може би са звучали добре на оригинални€ си език, къде с абсурдната си компютърна анимаци€ или обещани€ за един по-добър св€т без петна, сплетени мигли, нередовен стомах и прочие. Ќапример :

 • “ ажи ‘сбогом’ на ръкавите – само за 7 дни!” – от първи€ път, когато го чух, това ми прозвуча като : “ ажи ‘сбогом’ на ръкавите – само за 7 дни, а след тези 7 дни, какво да се прави, пак ще си сложиш блузата с дългите ръкави.” ѕоне да беше : “ ажи ‘сбогом’ на ръкавите – за цели 7 дни!”. “ака поне периодът изглежда по-дълъг рЯШЙ ј ако не се лъжа целта е била да те зарадват, че само след 7 дни употреба ще можеш да ходиш свободно с потничета. »ли и това не е основни€т смисъл?
 • »звестна спирала за очи обещава : “… придава на очите до 400% повече обем без слепване” – тъкмо щ€х да кажа, че почти всеки, може да направи същото с очите ти и без спирала, само с един юмрук! Ќо се сетих – при оток окото се слепва, докато с тази спирала – не! » казвам “почти всеки”, а не “всеки”, защото все пак да се подуе окото с 400% си е майсторлък. ƒо скоро не б€х чула тази крилата фраза – просто б€х хипнотизирана от компютърно генерираните мигли, които се вееха на екрана на телевизора ми по време на изричането на горните думи. ј може би ползват и 25-ти кадър? » не е ли лъжа обещанието за ефект, който н€ма как да бъде постигнат без компютърна графика?
 • «абел€звам и една тенденци€, да се придава по-личен и близък стил на рекламата, като камерата не е статична, а леко се полюл€ва. ћоже би имитирайки нашата неспособност като човешки същества да стоим неподвижно и фиксирано. Ќо има н€кои реклами (като онази с петната по блузата, дето станали още по-грозни с белината), от които направо може да ти се завие св€т, или направо да хванеш морска болест!
 • –екламен билборд – н€колко сладоледа те изкушават с вида си. ƒо момента, в който очите ти не попаднат на надписа – “0% захар”. ≈ добре де – солени ли са? Ќе. “огава, защо да са без захар? ћоже би защото имат аспартам или н€кое друго творение на хими€та, чиито подсладителни свойства са открити случайно по време на търсене на нов пестицид. «ащо един здрав човек тр€бва да €де сладки продукти без захар? Ќе€ поне € има в природата и хората € €дат от хил€долети€.

10 Comments »

 1. √овори каквото искаш, но аз искам да вид€ изправени за разстрел всички прахове, които прав€т прането наистина б€ло!!!  акто и кучките, които за всеки случай си нос€т в чантите прах/омекотител/веро/каквотосесетиш, че ако н€кой ги попита с какво, да могат веднага да си отвор€т чантата иа кажат: с каквото! » нека н€кой да одържави гостилницата на лел€ ћари€, мол€!

  »скам в либийски затвор кокошката от –айфайзенбанк, ко€то си удр€ ушите и прави по-по-по-по-по-по-по-по-по…

  » ако може, да ми върнат рекламата за тест за бременност Ўуърчек! ∆оро е невинен пък! (много е готина!:-)

  P.S.
  !!!!!!!!!!!

  Comment by Marfa — 30/7/2007 @ 9:43 pm

 2. ћо€т фаворит:
  – јааа, за наденицата ли питате…?

  – … и разни други подправки
  рЯЩВ

  Comment by √еорги — 30/7/2007 @ 10:47 pm

 3. ћо€т фаворит:
  – јааа, за наденицата ли питатеЕ?

  – Ѕосилек, со€, со€, карантина (когато има), други ла??? (фекалии)

  – Е и разни други подправки

  “а€ тема вечно ме навежда на питанката:  ой идиот би си платил за реклама в рекламната пауза на “–екламна пауза” (това върви ли още, че все пропускам да провер€?)? ћисл€, че пак в не€ имаше една приказка, че рекламите често гледат да провокират страховете ти: да смърдиш в асансьор (пон€кога и да пуснеш гълъбите), да си зле облечен и т.н. Ќо дори и рекламите след този анонс носеха достатъчно хумор и по-малко чиста пот, отколкото тези, с които ни заливат ежедневно.

  ¬€рно е също, че не е никак лесно да се измисли хубава реклама. јдски трудно е даже (според мен), но пък да ни заливат с еднотипни “сапунени опери” за прахове за пране ( рЯЩВ ) си е вандалщина. „естно казано пон€кога се чувствам обиден. “и€ реално ли ме мисл€т за толкова тъп?

  ѕоздрави ≈му

  Comment by ≈му — 31/7/2007 @ 12:24 am

 4. јз искрено се забавл€вам на “новите” реклами предназначени за “третата” възраст. —ещате си – лепила за венци (с весело хрупане на €бълка) и пенсонен фонд дето иска де ти купи апартамента, за който си се блъскал ц€л живот. ј репликата “Ўлафчо кога штана на шийшет и пет?” ми напомн€ за  оен ¬арварина с неговата “шупа” в една от книжките на “ери ѕратчет.

  Comment by —вилен — 31/7/2007 @ 7:11 am

 5. ј онези изкуствени пчели на последната реклама с лел€ ћари€? ¬секи път ме напушва см€х рЯЩВ »наче тази с лепилото за венци според мен намира широк отзвук. Ќо не сред хората от “третата” възраст (които обикновено н€мат пари), а сред младите – които се сещат изведнъж какво може да стане ако не ход€т на зъболекар на време. “ака че тази реклама може да е спонсорирана от съюза на стоматолозите!

  Comment by Izida — 31/7/2007 @ 8:35 am

 6. јдаш, “–екламна пауза” върви по FoxLife понеделник от 21:30.

  Comment by гео — 31/7/2007 @ 9:28 am

 7. ј какво ще кажете за рекламата на паста, при ко€то об€сн€ват колко е сериозен проблема с венците. ѕрез същото време ръката на зъболекар€ пос€га към инструментите и се премества от по-безобидни към все по-страшно изглеждащи инструменти, докато стига до клещи. Ќо в последни€ момент се отметва и пос€га към пастата за зъби! » това на фона на ускор€ващ се пулс. “ази реклама ме дразни до край! Ќамирам € за внушаваща страх. » не ползвам посочената паста…

  Comment by Izida — 31/7/2007 @ 9:47 am

 8. ј какво ще кажете за рекламата с перверзни€ (загор€л) глас “»мам нещо в джоба си, има око и ако го вземеш ще порасне!”. просто е уникална!!! ƒа се чудиш н€кой ексхебиционист ли ти говори, какво ли… а се оказва телефон.

  Comment by Pharaon — 31/7/2007 @ 9:48 am

 9. “ази е нищо в сравнение с рекламата на ѕърва инвестиционна банка с пича, който вади от джоба си връзка презервативи, щото, горки€т, не е разбрал, че да навреш кредитната си карта в презерватив вече не е единствени€ начин да се защитиш от измама. ћоже би до скоро е бил единствени€? рЯЩВ јко не се лъжа бе използвана думата : “¬ече има и друг начин!” когато другата мадама на касата показа сво€та кредитна карта с чип.

  Comment by Izida — 31/7/2007 @ 9:51 am

 10. “ова с ръкавите ме подсети за една об€ва:
  “—пирам кръвотечение! √аранци€ девет месеца” рЯЩВ
  ј иначе фаворит ми е тази реклама: http://www.youtube.com/watch?v=glBSWLLKUcI ¬инаги когато сме свободни в събота се повежда спор дали да си останем на плаж в “ел јвив или да отидем в ≈русалим, м€сто за неособено религиозен човек интересно до около трети€т път. рЯЩВ

  Comment by ici — 31/7/2007 @ 6:53 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ