Irina’s Weblog

1/4/2007

MP3 плейър

Filed under: Computers,Daily,PocketPC — Izida @ 10:51 pm

Джобният компютър се оказа не само отличен дигитален асистент, но и много приятно средство за запълване на времето, прекарано по спирки, автобуси, влакове, опашки и т.н. От доста време обаче отлагах купуването на повечко памет – ползвах една 32 Mb SD карта на Лъчо от неговия Nokia N-Gage, и то просто понеже все не намирах време да ида до някой магазин за техника. Е, в събота пообиколихме магазините в Пловдив, и вече си имам 2 Gb SD Kingston. И слушалки. Така се сдобих и с MP3 плейър. Сега всичките ми оригинални дискове на Depeche Mode ще бъдат прехвърлени там за слушане – вкъщи май не ми остава време за музика, а докато работя рядко слушам.

P.S. Наложи си да си купя втори слушалки, просто понеже не прецених, че липсата на volume control на самите слушалки за регулиране силата на звука е голям минус. Е, голям минус е! Защото силата на звука на различните парчета често също е различна и налага бързо регулиране. А и намаляването/увеличаването на звука от самото PPC е трудно – изисква да го извадиш от джоба си и от калъфа, а и има единствено 5 степени! Много по-добре е като скалата за силата на звука е аналогова.

2 Comments »

  1. може би ти трябва плеър поддържащ нормализиране на песните с различни нива. всъщност не знам дали има мобилен такъв.

    Comment by момчил карабулев — 2/4/2007 @ 9:48 pm

  2. TCMP има volume notmalization в настройките, но досега не съм го пробвал. Малка ми е картата и не остава място за повече от 1 албум, а той обикновено си е с еднакво ниво на звука.

    Comment by excessmind — 14/4/2007 @ 11:25 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

п»ї