Irina’s Weblog

7/3/2007

ѕротектори за екран на PDA

Filed under: Computers,Daily,PocketPC — Izida @ 11:40 am

¬чера получих просветление – протекторите за екрани на PDAта не се продават поне по н€колко в комплект за да имаш за повече време, а за да имаш повече опити да ги поставиш правилно! ¬чера “оползотворих” още 2, след като в събота пак усп€х (със съмнителен резултат) да сложа протектор на екрана от втори€ опит. “а на 4ти€ опит вече е добре, само с едно видимо мехурче въздух. Ќо в долни€ л€в ъгъл, който не се ползва много много и следователно не бих рискувала да се опитвам още да го махам.

—ъщо така открих и лесен начин да махам протектор – все пак ми се наложи да махам 3 до тук, а не всеки беше с непаснало ъгълче за да го дръпна от там. “ъй като да се опитам да подпъхна нещо между екрана и протектора в н€кой ъгъл ми се стори по-опасно за екрана от колкото изобщо да не ползвам протектор, реших, че ще има и друг начин. «а това взех парче не силно леп€що тиксо, залепих го върху протектора, към ъгъла му, и с дръпване на тиксото отлепих ъгълчето на предпазни€ екран без проблем!

„уд€ се дали да не пробвам и други протектори (в момента ползвам тези) – например ScreenGuardz. ѕродават се за 22 лв. в pdashop-bg.com, и са предварително изр€зани за мо€ модел PocketPC. —поред едно ревю са доста добри и най-вече – н€мат никакво лепило, а използват статично привличане. Ќо искат по-честа см€на защото се надраскват лесно. ћай ще пробвам.

6 Comments »

 1. “ака, като чета перипетиите ти, ми се струва че протекторите са скапани. Ќа мо€ Tungsten E съм слагал 4-5 пъти и винаги е ставало от първи€ път, без мехурчета. ¬еднъж дори го отлепих и залепих отново, защото беше малко накриво. ќсвен това, дори и веднага след слагането да има малко въздух, то той след ден, два, ползване излиза. »мам подозрение, че Palm-ските протектори просто са по-добри, защото имам доста при€тели с Palm-ове и никой не е имал проблеми с постав€нето.

  Comment by excessmind — 7/3/2007 @ 1:24 pm

 2. ¬ъзможно е! ј каква марка са протекторите, които ползваш? ћоже да имат и за разни други устройства от този тип и/или универсални.

  ѕри това последни€ протектор (който усп€х да сложа както тр€бва) е на 2 седмици н€къде и вече е доста надран.  олко време издържат твоите протектори?

  Comment by Izida — 7/3/2007 @ 6:09 pm

 3. ћоите са Palm (PalmOne или както там се казват сега), и са с размер точно колкото ми е диспле€. ƒоколкото знам има универсални, които се изр€зват, пак Palm. ѕри мен издържат страшно много (н€колко месеца), защото само чета и слушам музика, но преди когато имаше Bejeweled мани€ у нас, тр€бваше да смен€ме протектора буквално вс€ка седмица, защото ставаше на хоризонтални и вертикални черти рЯЩВ

  Comment by excessmind — 8/3/2007 @ 2:02 pm

 4.  акто може да се предположи, аз сега съм в период на активно ползване, игра и изобщо тестване на всичко, което предлага рЯШЙ ўе видим как ще е нататък.

  Comment by Izida — 8/3/2007 @ 2:26 pm

 5. ћалко уточнение, €вно съм жив€л в заблуда за протекторите, или вече от толкова отдавна не съм смен€л, че съм забравил. ¬същност Palm-ските за Tungsten E са свършили и тези, които използвам са Belkin. »ма Palm универсални, които са оразмерени за всички палмове, но стават и за други устройства… например за новото ми HTC P3300… май казах, че н€ма да си купувам Windows Mobile, но това толкова много прилича на Palm, че реших да превъзмогна странностите, особеностите и чистите недомислици в Windows-а. –езултат от постав€нето на протектора набързо сутринта преди работа: две мехурчета, които не се махат. ћисл€ че ще го преживе€.
  ўе гледам да открадна (от съквартиранта) един такъв протектор и да ти го дам да пробваш, все пак сме колеги (в OBS).

  Comment by excessmind — 12/3/2007 @ 10:09 am

 6. јз ползвам ScreenGuardz, от pdashop си ги взех и също имам проблем с залепването или така ми се струва (сигурно съм скрит перфекционист). Ќе знам дали сте запознати с принципа на залепване на тъмно фолио за прозорците на селските и гъзарски голфове, и за това ще ви запозна€, а вие ще кажете дали има веро€тност да се приложи и при протекторите. ѕрозореца на автомобила се измива до бл€сък, след което се напръсква обилно с вода в ко€то има н€какво количество веро (веро за да се получи малко мазен ефект), налага се фолиото и започва да се истласква въздуха с тези пласмасови “шпаклички”. »стласкването на въздуха става уникално лесно разбира се за което помага водата с веро.
  »ма н€колко н€ща които ме притесн€ват при този принцип ако тр€бва да се приложи на един доста скъп дисплей.
  1. ћисл€ си, че не е добра иде€ диспле€ да се мокри освен ако не е в минимално количество течност
  2. —тъклото е доста по твърдо и позвол€ва да му се приложи повече натиск при изтласкване на въздуха
  3. “ъмното фолио за автомобили е доста твъдо и почти не промен€ формата си за разлика от протекторите които се разт€гат при по-упорито изтласкване на въздуха

  Comment by garfi — 4/5/2007 @ 8:32 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ