Irina’s Weblog

30/12/2006

–екламно d?j? vu

Filed under: Daily,Humor — Izida @ 7:55 pm

ƒо преди минути гледах “–екламна пауза” по FoxLife. —поред водещи€ това е епизод ≈дно на това предаване, така че се наложи да об€сни на нас, зрителите, че ще има “оп 4 на най-добри клипове, че можем да гласуваме, че всеки път ще дават и по една социална реклама. —лед кра€ на предаването вече наистина се питам – абе аз наистина ли и преди съм гледала предаване с това име по друга телевизи€ или се бъркам?! “олкова са убедителни! «а това и съм доволна, че в началото на предаването пишеше, че рекламите, показани в него, н€мат за цел да ни убеждават да купуваме. «ащото иначе щ€х да хукна да си купувам онзи крем с екстракт от охлюви за оправ€не на петна по кожата, белези, акне и всичко кожно, което може да ви се случи – защото охлювите били единствените животни, които можели да регенерират тъканите си. ≈, това беше в рекламни€ блок по време на “–екламна пауза” – но никой не ме уведоми, че тези реклами отново имат за цел да ме накарат да купувам, така че аз гледах и на т€х като на поредни€ базик. јко б€х на м€стото на рекламодателите, щ€х да ги съд€ рЯШЙ

’м, като се замисл€, и в кра€ на предаването не “затвориха” времеви€ прозорец, в който рекламите се показват само заради “художествената им стойност”. “ака че след “–екламна пауза” по FoxLife нико€ реклама вече н€ма за цел да ни кара да купуваме рЯШЙ Ќо не, греша! “е си казаха, че това се отнас€ само за рекламите по време на предаването.  оето за мен включва и рекламните блокове в самото предаване обаче.

»ли пък другата актуална в момента реклама – “ѕрати —ћ— на номер еди_кой_си на цена само 1,20 лв и имаш шанс да спечелиш това прекрасно плюшено мече, с което да зарадваш любим човек!… ѕо 10 ст. от всеки —ћ— ще бъдат дарени на домове за сираци в Ѕългари€…” – добре де, кои домове? ќсвен това със ситен шрифт горе по екрана бърза надпис, в който се об€сн€ва, че мече печели всеки стотен —ћ—, както и че количествата са ограничени. «а мен това значи, че може да има примерно едно мече, което да дадат на стотни€, пък ти продължавай да пращаш и след това ако искаш. » тези 10 стотинки ми се струват токова смешни, че ги приемам единствено като опит да се манипулира зрител€, че неговата хазартна заигравка е нещо добро – видиш ли, обществото ще спечели благодарение на теб! Ќа всеки, който се чувства стимулиран от това, бих казала – просто идете на сайта на Ѕългарската  оледа и дарете там!

» тук ще вмъкна нещо не хумористично – до момента Ѕългарската  оледа е събрала почти 2 и половина милиона лева!!  оето прави около 50% от събраното за всичките три предни години взети заедно! явно кампани€та набира сила, което ме радва. јз лично участвам за втора година с дарение през ePay и приканвам всеки познат да се включи също. — интерес след€х новините на сайта на Ѕългарската  оледа и изпитах гол€мо удовлетворение, когато прочетох следното :

ќбщо 35 деца и 11 детски клиники към днешна дата ще бъдат подпомогнати със средства от ЂЅългарската  оледаї, вместо първоначално об€вените 14 деца и 5 клиники, съобщи президентът √еорги ѕърванов при официалното закриване на дарителската кампани€ за 2005 г.

«ащото знам, че частица от тази помощ идва от мен!

1 Comment »

 1. Ќ€маш грешка. ƒо преди година по  анал 1 имаше предаване “–екламна пауза” и ме беше €д, когато € спр€ха. явно сега от foxlife са купили правата. » аз с кеф изгледах половината (втората, разбира се) от “първото” предаване.

  ј за рекламите в рекламната пауза на “–екламна пауза”, мен лично би ме било срам да си пусна рекламата на фона на неверо€тните реклами, които се показват в предаването. Ќо €вно има и смелчаци :).

  «а неосведомените, предаването се излъчва вс€ка събота от 18 часа (малко реклама :)).

  ј реклами тип Уѕрати —ћ—”, н€ма и да ги коментирам. ќще по-малко подобни на тази, ко€то ти спомена.

  ѕоздрави ≈му

  ѕ.ѕ. „естита нова година, »ра ;).

  ѕ.ѕ.ѕ. јбе, ти по празниците само с блога ли си се занимавала? “о не бе една, две теми, ами 8 нови поста :).

  Comment by Emu — 3/1/2007 @ 7:09 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ