Irina’s Weblog

8/5/2006

“аксита отново

Filed under: Daily,Taxi,The desert of the real — Izida @ 3:47 pm

–адвам се, че на имени€ си ден, 5ти май, не проверих за нови коментари, чакащи одобрение, в блога си. «ащото вместо веселото настроение, което имах благодарение на посещението на ““анцът на шампионите” в «имни€ дворец, щ€х да съм €досана за пореден път заради емблематичната вече за мен професи€ “таксиметров шофьор”.

≈то какво намерих в опашката от коментари за одобрение (естествено с малко цензура) :

Name: емо | IP: 87.126.13.116 | Date: 7/5/2006

√-жо ћарудина, що не си призна “» как се държа с колегата , а ревеш като вдовица за  *– , е заради такива ѕј„ј¬–» като тебе Ѕј Ў»Ў»“≈ от та€ фирма остават без коли и доход , с нескрит ентусиазъм ще ти кажа следното : ƒј ”ћ–≈Ў ¬ Ћј»Ќј , к*рво смрадливаЕшофъорите от ц€лата фирма ƒј “≈ ≈**“ ¬ ”—“ј“ј та да не пл€мпаш повече простотий.

«апазих оригинални€ правопис рЯШЙ »звестно време се чудех дали просто да не затри€ този коментар, но реших, че имам н€колко неща да кажа на въпросни€ господин :

√осподин емо,
искам да ¬и питам : ¬ие присъствахте ли на случката? јко не – кой ¬и дава право да ме обиждате, твърдейки, че лъжа и не признавам истината за своето поведение? «ащото ако ¬ие не сте присъствали, то аз б€х там. » имам и свидетел, който ще потвърди верси€та ми – за момента друга верси€ всъщност изобщо не съществува. ј защо не питате конкретни€ шофьор в€рно ли е написаното по негов адрес, а се нахвърл€те на клиента? ƒо кога други ще са ви виновни за вашите проблеми? Ќе съм аз причината той да е уволнен, господине! ѕричината си е в сами€ него и €вната липсата на възпитание и уважение към клиента.

јко се съди по обръщението “колегата”, то и ¬ие също сте таксиметров шофьор. » кой см€тате, че ще спечелите на ваша страна с неграмотното си писание и вулгарни€ си език?

 олкото до другите ¬и два коментара – те н€ма да вид€т б€л св€т, не и в мо€ блог! «ащото това е моето лично пространство, а не н€кой неконтролируем форум. » аз тук псувни към мен и другите коментиращи н€ма да допусна!!

9 Comments »

 1. јми те таксиметровите шофьори и без това не са с добра слава, този……… хм как ли да го нарека… абе просто “ќ«», само затвърждава лошата им слава. ј най – непри€тното е , че измежду т€х има читави, при€тни и кадърни хора, които не заслужават таз слава. Ћошото е, че все още са единици в таксиметровите фирми. ј и самите таксиметрови фирми не си прав€т труда да обучават персонала да уважава  Ћ»≈Ќ“ј. » че  Ћ»≈Ќ“Џ“ е Ќј…-¬ј∆≈Ќ.

  Comment by ћилен — 8/5/2006 @ 4:09 pm

 2. Ѕе, по принцип “бакшиш” е обидно за един таксиметров шофьор. “ака че то си е показателно…

  Comment by Pharaon — 8/5/2006 @ 10:28 pm

 3. » все пак си променила малко коментара, едва ли тъпото животно, което го е написало, се е самоцензурирало с ти€ звездички… рЯЩВ

  Comment by ƒончо — 9/5/2006 @ 1:43 pm

 4. ≈стествено рЯШЙ јз съм си и признала, че е играла цензурата…

  Comment by Izida — 9/5/2006 @ 1:58 pm

 5. √оспожо ћарудина , н€ма да коментирам надълго и нашироко…знам какви са Ѕј Ў»Ў»“≈ но знам какво нагло претенциозно стадо сте  Ћ»≈Ќ“»“≈ , та ако не ви харесва отношението не ползвайте такси…така Ѕј Ў»Ў»“≈ ще умрат от глад и вие ще си купите кола. јз съм бивш бакшиш и насто€щ ј–≈Ќƒќƒј“≈Ћ , Ќќ … с оглед на казаното по-рано от мен … „≈—“ ¬и прави “ќЌј на отговора ви…н€ма да ви притесн€вам повече…

  Comment by емо — 12/5/2006 @ 5:05 am

 6. –адвам се, че схванахте иде€та на блоговете и променихте тона си. “ака най-накра€ мога да публикувам ваш коментар…

  ѕо темата : ƒа, и клиентите не винаги са стока, €сно ми е. «нам, че и таксиджиите страдат от обири, заплахи и т.н. Ќо човек очаква да не го постав€т под един знаменател и да не го третират лошо заради чужди прегрешени€.  акто и аз не съд€ всички таксиджии – напротив, имах си дори любимец преди време, който виках по поръчка. «ащото беше при€тна компани€ и никога не хаб€х нерви като пътувам с него. “р€бва да призна€, че това е първи€ случай на некоректно отношение на таксиджи€ от горната фирма – за това и се свързах с т€х. «ащото см€там, че това е “мършата”, ко€то може да вмирише “стадото им”.

  » последната седмица изобщо не съм ползвала такси – мисл€, че вече наистина чашата на търпението ми прел€. ѕредпочитам блъскане по рейсовете, от колкото молене да ме вземат по €вно неизгоден за т€х маршрут, молби да загас€т цигарата и т.н.

  Comment by Izida — 12/5/2006 @ 10:15 am

 7.  ато го чета то€, направо не разбирам как имаш нерви да се занимаваш с такива идиоти. «начи клиентите сме били “претенциозно стадо” и можело хората да не ползват таксита? » то€ какъв е – “арендодател”..?
  јз пък като клиент на таксита (налага ми се, по тъмно не може да се кара колело, най-вече заради ненормалните шофери на таксита) и като велосипедист по софийските улици да кажа, че такситата са напаст, ко€то тр€бва да се проконтролира много мащабно и безкомпромисно от  ј“, ако изобщо искаме да има нормална таксиметрова услуга по улиците ни.
  “ова са безотговорни шофьори, които карат рисково и невнимателно. “ова, че си въобраз€ват, че са толкова добри шофьори, с толкова добри рефлекси, та могат във всеки момент да избегнат катастрофата означава само едно – че гледат прекалено много филми. » не ги гледат докра€. Ўофьорите на таксита посто€нно пречат на другите шофьори, на велосипедистите и на пешеходците.

   ато чета всичките ти статии за некоректното отношение към теб като към клиент… честно казано сериозно се замисл€м дали ти€ побъркани простаци изобщо помагат на н€кого. Ќе исках да се обаждам и само чет€х, защото ползвам такси относително р€дко, по един-два пъти на седмица най-много и най-големите ми проблеми са били с вечната “липса на дребни” или “о, малки левчета не приемам, само банкноти над 5”.
  ќбаче това н€какъв тъпак не само да ти пише такъв коментар, ами и после да си признава в повторно “облаждане” и вместо да ти се извини публично, да нарича всички клиенти “стадо”… ≈ това е вече простоти€…

  ѕоздрави за всичките ти статии за такситата, успех в “борбата” за по-добра услуга! рЯШЙ

  Comment by turin — 12/5/2006 @ 10:42 am

 8. —лучайно попаднах на този сайт и определено съм съгласна с доста неща, но нека да ви кажа моето мнение. ƒотук прочетох само обиди за таксиметровите шофьори, но дали и клентите не са виновни в доста от случаите. јз съм бивша диспечерка и знам много точно за какво става въпрос.  ак мислите дали се е почуствал добре шофьора, на който са гръмнали в колата с газов пистолет и след това беше в ѕирогов, защото имаше проблеми с очите или пък друг, с който клиентите решили да се за€ждат и да му скачат на бой само защото той не искал да си говори глупости с т€х и ги е помолил да го остав€т на мира и т.н. ћога да ви разкажа още доста неща, на които съм ставала свидетел дори. «ащо не си признаете, че ние хората не сме “стока за мирисане” и не за всичко са виновни таксиметровите шофьори. ¬ заключение ще ви кажа, че не ги защитавам, просто гледам на нещата от двете гледни точки – на клиент и на таксиметров шофьор.

  Comment by ћирела — 2/7/2006 @ 9:57 pm

 9. ћирела, сигурно, но таксиджиите се отвар€т на клиентите, които са добронамерени, не на злобарите, дето ще им счуп€т канчетата, ако не загас€т този фас.

  Comment by dzver — 19/9/2007 @ 5:20 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

пїњ