Irina’s Weblog

18/1/2006

Wikipedia extension за Firefox 2

Filed under: Computers,Daily — Izida @ 2:28 am

След като преди час писах за extension-а за Firefox, посветен на Wikipedia, вече инсталирах при мен последната версия за Firefox преди 1.5 (защото още си ползвам по-старата настроена инсталация…) и се заех с това да започна превод на това разширение за лисицата на български. Естествено преди експерименти с нестабилни версии на extension-и направих едно копие на текущия си Firefox профил – как да направите и вие това можете да прочетете тук : “mozillaZine: Firefox : Tips : Profile backup”

За заинтересуваните : “Firefox extension” е мястото, в което добавих българския език. За момента съм копирала съдържанието на превода за английски език и съм превела част от текстовете за потребителския интерфейс, кодовете и шаблоните. За да е състоятелен превода съм използвала вече установени преводи от страниците на Българската Уикипедия. За съжаление не успях да открия всички шаблони, но се надявам и това да стане.

Също така трябва да отбележа, че търсенето чрез полето за въвеждане от лентата с инструменти “Wikipedia” вече работи в тази версия. Освен това ако не си в област за редактиране, никое от форматиращите бутончета не е активно.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

п»ї