Irina’s Weblog

26/9/2010

Луксът да боледуваш

Filed under: Daily — Izida @ 9:59 pm

Достатъчно е да си гледал реклами последните няколко години за да си наясно, че естествената храна е лукс. Магазините са пълни с какви ли не храни, но по етикетите им обикновено е изброена менделеевата таблица.

Напоследък се замислям, че да изкараш един обикновен вирус естествено също е лукс! Всяка реклама на лекарство обяснява как не можем да си позволим да отсъстваме от работа, не можем да останем няколко дни на легло.

Кога стигнахме до тук?

21/9/2010

Пазаруване от Великобритания

Filed under: Daily — Izida @ 12:42 pm

Обичам да пазарувам от Великобритания! Преди време се зарадвах, че Amazon.co.uk вече доставя не само книги и дискове до България. Наскоро обаче открих начин да пазарувам и от други магазини във Великобритания, които нямат доставка до нашата страна. И я тествах – сега държа първия си пакет, получен чрез услугата за закупуване на стоки от UK на Еконт Експрес, част от кампанията им “Да изкупим Британия”. Поръчах си стоки от английски онлайн магазин, платих с личната си кредитна карта, за адрес на доставка дадох адреса на техния офис в Лондон. Те ме уведомиха веднага щом стоките пристигнаха, изчислиха ми цената за доставката и ми ги пратиха към България.

При следващите разпродажби смятам да се възползвам отново!

P.S. По отношение на алтернативни превозвачи, предлагащи ниски цени – нямам доверие на коя да е фирма. Искам професионален куриер с опция за онлайн проследяване. Все пак говорим за моте пари тук, които вече са били дадени на търговеца. Дори не съм наясно законни ли са услугите, предоставяни от тях и какви права бих имала ако нещо се обърка.

13/9/2010

Кити се намери

Filed under: Daily,Граждански — Izida @ 10:47 am

След като в събота успях и аз да се включа лично в търсенето, котето най-накрая се обади! Оказа се две къщи по-надолу от тази, в която бе настанено, в едно изоставено мазе. Тъкмо щях да се откажа и да си ходя след около час безуспешно обикаляне и приканване, когато Кити най-накрая реши да измяука и да ни позволи да я хванем.

Сега е при ветеринаря за няколко дни надзор. Ето в какъв вид се е крила две и половина денонощия навън:

Kitty 3
Kitty 4

10/9/2010

София, ж.к. Бъкстон: издирва се току що оперирано коте

Filed under: Граждански — Izida @ 8:52 am

Котето се намери. Благодаря на всички заинтересували се!

Котето в беда, което си търси дом, реши да го търси само. Буквално!

Операцията в сряда мина успешно, котката получи своя приемен дом, в който да се възстанови. Взехме я вечерта след операцията – посрещна ни замаяна, с обръснато бедро, дълъг шев на него, и яка на главата за да не стига раната и да не я ближе.

За съжаление обаче, на следващата сутрин (т.е. вчера), котката успяла да избяга от приемния дом в ж.к. “Бъкстон”, София.

Моля ако някой от вас забележи котка с медицинска яка и шев на крака, да пише тук или да звънне на сдружение “На ти с природата” – телефонът им го има на страницата с контактите. Животното има нужда от антибиотици.

7/9/2010

Коте в беда си търси дом

Filed under: Граждански — Izida @ 5:52 pm

Днес сутринта случайно попаднах на малко коте в безпомощно състояние, свито до гумата на една кола. Благодарение на сдружение “На Ти с природата” получих контакти на ветеринарни клиники, в които могат да се погрижат за него. Консултацията показа счупване на дясната бедрена кост. Това изправя котето пред неизбежна операция, която ще бъде извършена утре по обяд. Днес следобед го оставих в клиниката където ще се грижат за него до утре. Средства за операцията са осигурени. Според хирурга котето има отлични шансове за пълно възстановяване – и поради възрастта си, и поради “късмета” типа на травмата да не е особено сериозен.

Котето е оцеляло въпреки травмата си, освен това успя да се справи и с нападение на две едри улични кучета (които го бяха намерили докато аз организирам помощ). Което означаваше, че после аз и една служителка в банка дружно го измъквахме от пространството между акумулатора и двигателя на един автомобил. За щастие, собственичката на автомобила бе наблизо и помогна да издирим мъника. Както виждате борец е, младо е, женско. И спешно има нужда от стопани.

Ако някой от вас има възможност – нека пише тук или на електронната ми поща (blog <at> marudina.net).

Kitty 1
Kitty 2

п»ї