Irina’s Weblog

30/6/2010

Публични статистики за фирмите, предоставящи шофьорски курсове

Filed under: Граждански — Izida @ 3:30 pm

Винаги съм била убедена, че най-правилният начин да избереш услуга/стока е като сравниш алтернативи на база показатели, важни за теб – в електронна таблица или на лист хартия.

По отношение на фирмите, предоставящи шофьорски курсове, основен показател за мен би бил не цената, която е публично обявена обикновено, а статистика каква е успеваемостта при изпитите за придобиване на книжка за всяка от фирмите. Т.е. интересува ме процента от курсистите, които успяват да вземат книжка от първо явяване на изпит, съответно – от второ, колко не взимат книжка в тази фирма изобщо (което ще рече, че са се отказали или са сменили фирмата).

За съжаление не намирам подобна информация.

Чудех се, не може ли Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” да предостави подобна публична информация?

22/6/2010

Насилието над животни заплашва и хората

Filed under: Граждански — Izida @ 12:30 pm

Преди седмица в Хасково 20-годишен младеж простреля с въздушна пушка в главата 13-годишно момче. Обяснението : стрелял, защото чул шум в междублоковото пространство и решил, че е котка.

И сега ми кажете, че проявяващите насилие към животните не са опасни за хората!

Аз лично не искам да живея в общество, което търпи насилниците – нито към хора, нито към животни. За това и се включих в протеста и подписката за инкриминиране на насилието над животни.

Ако попаднете на бездомно животно в беда, обадете се на телефон 4 830 830 – фондация “На ТИ с природата”. При тях е в ход кампания “Аз помагам на животните”. Приемат и дарения, с които се заплащат леченията.

В случай, че попаднете на ранено диво животно, свържете се с единствената наша клиника, специализирана за работа с диви животни – “Спасителен център за диви животни Зелени Балкани”. Телефон: (042) 60 77 41, GSM: 0896662726 или 0886 570053. Можете да дарите и средства, да осиновите животно като поемете разходите за него и да станете доброволец.

16/6/2010

Регистриране на предплатените SIM карти за GSM-и : резултати

Filed under: Граждански — Izida @ 10:48 am

Миналата година като дойдох на почивка си взех една SIM карта от магазинчето в почивния комплекс. Сега ми се наложи да ходя до близкия град за да си купя като представя документ за самоличност само и само за да мога да говоря по-изгодно с приятелите си!

Това сподели чуждестранен турист на родното ни море.

Замислих се – постоянно слушаме за ограбени баби и дядовци, за измами със замесени предплатени карти. Е, добре – отнеха ни свободата да си ги купуваме на всеки ъгъл. Но защо не чувам нищо за това какво спечелихме?

Интересно ми е колко престъпници са хванати благодарение на въвеждането на тези норми, има ли намаляване броя на измамите и изобщо – има ли резултат…

п»ї