Irina’s Weblog

27/1/2009

Визуализация на алгоритми за сортиране

Filed under: Computers — Izida @ 3:15 pm

Полезна визуализация на това как работят различни алгоритми за сортиране – приложени както на “случайно” разбъркани, така и на подредени редици :

http://www.sorting-algorithms.com/

Подобен подход за демонстрация бях видяла в книгата на Робърт Седжуик “Алгоритми на C” (идание на СофтПрес) – което точно бе и причината да се сдобия с изданието.

10/1/2009

Лекарска тайна 2

Filed under: Daily — Izida @ 7:43 pm

Преди време повдигнах въпроса за това до колко е редно да се обсъжда здравословното състояние на човек пред медиите. Днес попаднах на един доста фрапиращ за мен случай в статия в dnes.bg:

Състоянието на 30-годишната родилка Ц. Д. от варненското село Каменар, която беше оперирана вчера в болницата “Света Анна”, след като бе констатирано, че детето в нея е починало, се стабилизира.
….
Всичко е наред, пулсът й е добър и няма температура, допълни д-р Скочев.
….
Родилката Ц. Д. е на 30 години и това е втора бременност за нея.

По думите на д-р Скочев проблем е, че терминът не е бил уточнен. Освен това жената е заченала почти веднага след като й е правен аборт през март месец миналата година и матката й не е била заздравяла.

Няма да се учудя ако и роднините й са научили нещо за състоянието й от вестниците!

П.С. Заместих името с инициали, защото не искам да разпространявам повече от това личните данни за здравето на жената.

3/1/2009

Реклама на място

Filed under: Humor — Izida @ 12:08 am

Днешният епизод на д-р Хаус по НоваТВ разказа историята на жена, която при травма получава бъбречно увреждане. Поради факта, че е болна от ГРИП и взима лекарство за него обаче – умира. Връзката: бъбреците не са изчистили химикала от организма, тя е натровена необратимо. Човек си казва: по-добре да беше изтраяла симптомите, щеше да е жива въпреки травмата.

Тъкмо се разбира причината, когато включват на реклами. Първата реклама бе на … противогрипно лекарство за облекчаване на симптомите от настинка и ГРИП.

Това се казва таргетирана реклама!

п»ї