Irina’s Weblog

29/11/2008

Нямам време

Filed under: Daily — Izida @ 11:39 pm

В последно време си мисля, че хората се превръщаме в едни роботи – вършим си задачите и това е. По телевизията се върти реклама на разтворима енергийна напитка с надслов “Live now, sleep later” (“Живей сега, спи после”). Лекарства ни убеждават, че нямаме време за главоболие, други ни агитират, че ако нямаме време за боледуване трябва да ги пием.

Не, не се имам за робот! Като трябва да боледувам – ще си седя известно време с температурата като по този начин оставя тялото си да се потруди и това е! Като ми се спи – ще спя! Тялото ми знае по-добре от рекламните надслови от какво се нуждае!

17/11/2008

Нов сайт за съвети към потребителите – www.isitfair.eu

Filed under: Daily,Права на потребителите — Izida @ 9:33 pm

От тазседмичния бюлетин на Представителството на Европейската комисия в България (можете да прочетете предните бюлетини и/или да се абонирате на сайта) научих следното :

На 7 ноември Генерална дирекция „Здравеопазване и защита на потребителите“ откри уебсайт, който предлага помощ и дава съвети на потребителите от всички възрасти, ако те мислят, че са били подведени или измамени от измамни търговци или просто искат да разберат с кой вид измами трябва да внимават.

Идеята е да се повиши доверието на потребителите, като им се предостави ясна информация за техните права и за това къде да потърсят помощ, когато разберат, че са станали жертва на измама. Сайтът съдържа примери от ежедневието на нелоялни практики, включително и черен списък с практики, които са забранени от Директивата относно нелоялните търговски практики. Черният списък съдържа практики, които са незаконни и крайно вредни за потребителите, като например рекламите примамки, фалшивите „безплатни“ предложения или пирамидалните схеми. Освен получаването на практически съвети посетителите на сайта могат също така да изпробват знанията си за това кое е законна практика и кое не или пък да гледат забавни видео материали, представящи някои често срещани измами. Уебсайтът е достъпен на 22 официални езика на Европейския съюз.

Повече подробности за нелоялните търговки практики ще намерите тук.

Източник: Стартира нов уебсайт, който предлага помощ и дава съвети на потребителите от всички възрасти

Новият сайт е с адрес www.isitfair.eu и, трябва да призная, грабна окото ми!

10/11/2008

SQL fun

Filed under: Computers,Humor — Izida @ 4:44 pm

A SQL query goes to a restaurant, walks up to 2 tables and says “Can I join you”?

п»ї