Irina’s Weblog

30/1/2008

ћаксим с условна присъда

Filed under: The desert of the real,√раждански — Izida @ 4:12 pm

» така, ћаксим получи условна присъда от две години и шест месеца лишаване от свобода, с пет години изпитателен срок от Ѕургаски€ съд.  нижката му ще бъде отнета за 4 години, като се приспадне срока от катастрофата до сега. ќбезщетени€та за родителите на загинали€ са по 90 000 лв на всеки, а за ћануела – 80 000 лв.

ћо€та позици€ остава същата като в поста ми “јко си пил – слез, искам да стигна жив”.

» не искам да знам, че след по-малко от 3 години и половина човек, причинил катастрофа със смъртен случай, ще бъде пак зад волана! ћай това най-много ме €доса…

ќстава да видим дали ще има обжалване от страна на прокуратурата.

ѕредупредителите по линиите между лентите на ÷ариградско

Filed under: Daily — Izida @ 10:01 am

ћиналата година като преасфалтираха ÷ариградско шосе, сложиха по всички раздел€щи лентите линии н€какви жълти квадратни елементи, които да усетиш като настъпиш лини€та. ¬чера като пътувах по ÷ариградско ми направи впечатление, че не мога да вид€ нито един подобен елемент вече! Ќа местата, където са били, има квадратни вдлъбнатинки. Ќо самите жълти елементи липсват. ¬ид€х н€колко от т€х между двете платна.

ƒали това не е резултат от работата на снегорините?

25/1/2008

¬ечер в клон на ѕ»Ѕ

Filed under: Daily — Izida @ 10:54 am

¬ 20:00 имам ангажимент. “ъй като м€стото е до Sofia City center се сещам, че там има клон на ѕърва »нвестиционна Ѕанка, който работи до 22:00 – следователно ще работи и след 18:30-19:00, което е обичайното работно време на другите клонове. ¬икам си, сега е момента да направ€ н€кои неща. “ръгвам 20на минути по-рано от нужното за ангажимента ми в 20:00 и смело влизам в клона на ѕ»Ѕ. ¬ътре – само един клиент, служителките скуча€т и си бъбр€т.

– ƒобър вечер! ∆ела€ да си откри€ влог и да прехвърл€ в него пари от картова сметка.
– ќ, ама то 19:00 часа минава, ние вече не сме онлайн. Ќ€ма как да ви разпечатам документите за да се разпишете на трансфера! ћоже през ѕќ— терминал да стане…

Ќо след малко и от това се разубеди с€каш, а и без това мен поне не ме устройваше.

“ръгнах си и получих инструктажа да мина преди 19:00, защото като минат “офлайн” вече предлагат много ограничен кръг услуги.

P.S. “р€бваше аз да насто€вам да ми изброи тези услуги, да си избера поне една, че да не съм се разкарвала напразно! Ќо иначе е престижно да имаш клон, който работи до 22:00 часа.

–едакци€ : ќбъркала съм се – клона в “Sofia City Center” работи до 20:00, този в “—офи€ ћол” е до 22:00.

23/1/2008

ƒарени€ за ћогилино

Filed under: √раждански — Izida @ 8:20 pm

ќт сайта “»зоставените деца на Ѕългари€” научих, че ”ницеф приемат дарени€ за подпомагане на децата в ћогилино.

ƒарение можете да направите на страницата ƒарени€ на сайта на UNICEF Ѕългари€.

Walking on water

Filed under: Computers,Humor — Izida @ 4:50 pm

Walking on water and developing software from a specification are easy if both are frozen.

јвтор: Edward V. Berard, прочетено на информационното табло на етажа във фирмата;

Ќо ние, разработчиците на софтуер, скучаем ако задачата е твърде лесна – за това да живе€т вечно промен€щите се спецификации! рЯШЙ

12/1/2008

«имно почистване

Filed under: Computers,Daily — Izida @ 9:18 pm

“ежка вечер бе вчерашната! “акова масивно разчистване лаптопа ми отдавна не бе виждал! “о не бе премахване на неизползвани програми, то не бе писане на CD-та със снимки, то не бе премахване на автоматично стартиращи се service-и, н€колко стари .NET-а и Java-и, разчистване на десктопа и какво ли още не.

ƒори усп€х да намер€ вече м€сто за инсталаци€ на Heroes IV – ей забравила съм € тази игра, Ћъчо ме разби. “ези “death” магьосници ме накараха да преби€ ц€лата му арми€ само за да се изправ€ срещу “възкресената” от негови€ магьосник и минала на негова страна мо€ арми€! Ќо ще си € припомн€. “ака или иначе имаме вкъщи 3 лицензирани копи€ на Heroes IV…

10/1/2008

—еминар Building Next-Generation RIAs with Silverlight

Filed under: Computers — Izida @ 2:44 pm

Ѕј–—, SofiaDev .NET User Group и Infragistics Bulgaria организират семинар за тези, които се интересуват от .NET и Rich Internet Applications на семинар на тема ДBuilding Next-Generation RIAs with SilverlightФ.

Ћектор : Jason Beres, Chief Technical Evangelist for Infragistics USA.

ƒо колкото разбрах е автор на н€колко книги (вижте списък при търсене в јмазон).

—рещата ще се състои на 10.01.2008 (днес) от 18:30 часа в ѕресклуба Ѕ“ј, ÷ариградско Ўосе 49.

P.S. —ъобщение за събитието има на сайта на SofiaDev .NET User Group : “Announcements: Jason Beres, Chief Technical Evangelist for Infragistics – Silverlight RIA”

7/1/2008

»зненадваща доставка

Filed under: Books,Daily — Izida @ 10:57 am

ѕетък сутрин. GSM-ът ми звъни.

– ƒобър ден!
– ƒобър ден!
– јз съм от фирма ≈ди-кой-си  уриер. јко може да слезете да си получите пратката, на адреса съм.

ј сега де!  аква пратка, какъв адрес! ¬икам си, сигурно са объркали телефонни€ номер. «а това смело питам на кой адрес са, за да чу€, че е н€какъв несвързан изобщо с мен адрес в други€ край на страната. ƒа, ама не – човекът е на домашни€ ми адрес. —ледва отча€ното :

– »звинете, а за каква пратка говорим? Ќе помн€ да чакам нещо…

≈стествено, човекът си н€маше представа каква е пратката. —амо можа да каже, че е от »кономеди€. ’м, абонат съм на  апитал, т€хно издание, но какво от това?

”говорихме нова среща за понеделник и така.

Ќ€колко часа по-късно изведнъж се сетих! ѕрез празниците се включих в играта на  апитал : “»грата 22.12. – —пестена лихва”. Ќе ми беше хрумнало да опресн€ тази стати€, защото н€как очаквах да се по€ви нова за победителите. ≈, оказа се, че съм една от наградените рЯЩВ

ƒнес ще чета : “ѕодвеждащата реклама” с автор ћилен »ванов, издание на Ciela. ƒобро попадение!

Ѕлагодар€ на »кономеди€ за подаръка!

5/1/2008

 онцерт орган и гайда

Filed under: Music — Izida @ 4:29 pm

”тре (06.02.2008) от 19:00 часа в √ол€мата зала в комплекс Ѕългари€ в —офи€ ще има новогодишен концерт, организиран от ”нгарски€ културен институт.

—олисти : Ћасло ‘ашанг [орган], Ѕалаж —околаи-ƒонго, ”нгари€ [гайда, кавал, саксофон] Ј ¬ програмата: јнтонио де  абезон, Ѕах, ‘ашанг, —околаи

¬ новогодишни€ концерт ще прозвучат ѕрелюд в ла минор и ‘уга BWV 543 на …охан —ебастиан Ѕах, както и попул€рните мелодии за гайда по 15 унгарски селски песни на Ѕарток.

»зточник : Programata.bg

¬ход свободен.

2/1/2008

ѕърви работен ден ’08

Filed under: Daily — Izida @ 10:29 am

»збутах с вратата на входа насъбрали€ се недокоснат сн€г, заподскачах в неутъпкани€ сн€г и с усмивка се запътих за работа днес. “о не може и да н€маш усмивка на лицето, като навън е такава зимна приказка! „ак ме е €д, че не подрани с два дни, за да имаме един още по-красив Ќовогодишен ден!

—ега е време за първа синхронизаци€ на проекта след празниците.

пїњ