Irina’s Weblog

28/4/2006

National Geographic снима светилищата на Родопите

Filed under: Daily — Izida @ 3:42 pm

Преди малко Дончо ми прати следната новина : National Geographic снима светилищата на Родопите. Според нея, материалите ще са включени в декемврийския брой на National Geographic Magazine (явно интернационалния, не Българския).

Аз вече го очаквам с нетърпение! рџ™‚

26/4/2006

Златни тракийски съкровища

Filed under: Daily — Izida @ 7:59 pm

С помощта на програмата попаднах на събитията в Националния исторически музей за този месец. Това, което искам задължително да видя, е експозицията “Златни тракийски съкровища”. И тъй като срокът й изтича (1ви май е посочен за крайна дата), явно тези почивни дни ще се разходим до Бояна.

Работното време на музея е : пн-нд 09:30–17:30

20 години след "Чернобил"

Filed under: Daily,The desert of the real — Izida @ 7:52 pm

Чернобил отдавна е нарицателно – не на града в северна Украйна, а на екологичната катастрофа в следствие експлозията в атомната електроцентрала. Печалното в наши дни име произлиза от думите “чорний” (черен) и “билля” (предполагам биле) – което е украинското наименование на дивия пелин.

Нека днес, 20 години по-късно, си спомним за случилото се чрез страницата на Елена Филатова : “Призрачния град”.

6/4/2006

Първоаприлско

Filed under: Daily — Izida @ 10:19 am

В петък, последния ден на март и ден преди заветния първи април, с другите от екипа на форума BgDev решихме, че е време да махнем мартенското лого. И също така – че може да отбележим подобаващо и деня на лъжата. След известно даване на предложения и поукрасяване, темата : “Нови правила във форума BgDev” се появи в раздела “За форума” като една от важните теми там. Основната идея беше да се обясни в строг и формален стил на потребителите, че точно след месец, от 1ви май, пускането на теми, т.е. задаването на въпроси, във форума става платено. Измислени бяха разнообразни вариации по темата – че отговарянето е безплатно, ако зададеш различен въпрос във вече започната тема и не си си платил таксата, то въпросът ще бъде изтрит и т.н.

Няма смисъл да ви описвам какво последва – много ядосани потребители, много разочаровани. Някои даваха предложения как да се печелят повече приходи и все пак редовните потребители да имат предимство. Оставихме темата да се развихри до вечерта, но когато усетихме, че някои потребители се хванаха прекалено на сериозно, решихме да спрем майтапа и да не дочакаме 0:00 минути. Също така името на темата бе сменено да включва описанието, че е шега.

Е, не мина и без предположения, че всъщност сме почнали сериозно темата, но като се е видяло какъв негативен ефект има – сме се отказали. Или че сме опипвали почвата. За подобни предопложения се чудех дали идеята за тази шега е добра наистина!

Честит Първи Април на всички рџ™‚

п»ї