Irina’s Weblog

27/5/2005

ѕриродните красоти на Ѕългари€

Filed under: Daily,Photography — Izida @ 6:24 pm

 акво е почивката, ако € прекараш вкъщи? јз поне не намирам това за начин да разпуснеш от ежедневието и от натоварването. «а това и се съгласих на предложението да отидем до с. “риград за два дни.

ћожете да видите снимки от “риградското ждрело, пещерите “ƒ€волското гърло” и “ягодинска” в албума “с. “риград, 23-24.05.2005”.

17/5/2005

«а гъбните мускули

Filed under: Computers,Daily,Humor — Izida @ 10:28 am

¬ последно време реших, че е време да се раздвижа и разтовар€. Ќай-примамливи€ за мен вариант се оказа ходенето на аеробика след работа. “ака че се хванах здраво да потърс€ из българското уеб пространство кои спортни центрове предлагат тренировки по аеробика и по-специално – каланетика.

ѕопаднах на множество описани€ що е това каланетика. Ќо две от т€х ми се набиха на очи – описани€та на сайтовете на “—портен клуб  обра”, —офи€ и на ‘итнес център ““им”, ¬арна. «ащо ли? «ащото в тези две страници на различни спортни центрове, от 240 думи различни са само 3! рЯЩВ

—поред първи€ документ каланетиката включва упражнени€, активизиращи “отделните мускулни групи чрез фини и прецизни движени€”, а според втори€ – “най-силните мускулни групи”. —поред първи€ тренировката се провежда на “при€тна музика”, а според втори€ – на “нежна успокоителна музика”. »нтересно е също, че и в двата документа присъства следната фраза:

““€ ще укрепи гъбните, коремните мускули, както и седалищните мускули…”

ќт чисто любопитство потърсих в Google по първите н€колко думи от описанието. ќ, чудо! »зникна още един сайт, предостав€щ същи€ текст : LiniaStandart.com. » да не в€рваш – любимите ми гъбни мускули присъстват и тук рЯШЙ » все пак стати€та е малко по-гол€ма от колкото на другите две места. “ова обаче не пречи същите 240 думи да ги има и тук. —ъщо така се вижда, че тези 240 думи съвпадат с тези на ‘итнес център ““им”, ¬арна.

≈два ли мога да дам по-добър пример за това, че copy/paste-а е генератор на грешки.

„уд€ се, чий ли все пак е този документ? —ъщо така ми прави впечатление колко неграмотно се пише в българското уеб пространство. ј по форумите да не говорим – учениците, задаващи въпроси, могат да просълз€т дори и човек, изкарал на изпит по Ѕългарски език тройка.

15/5/2005

–азходка до ¬итоша

Filed under: Daily — Izida @ 12:21 am

¬чера с Ћъчо решихме, че е крайно време да излезем от —офи€-град и да поразгледаме околностите. » така се стигна до иде€та да се повозим на лифта. ѕрогнозата за времето беше благопри€тна за събота, така че сутринта се запътихме към спирка на лини€ 111, по ко€то да стигнем до отбивката от ќколовръстното за кабинкови€ лифт. «а наше разочарование лифтът не работеше – технически преглед. –ешихме все пак – така или иначе сме изл€зли за разходка, да отидем и до седалкови€, може пък той да работи. ѕревозихме се (отново със 111) до отбивката за ƒрагалевци.  ачихме се с друг рейс до центъра на квартала. » тъй като се оказа, че рейса, ходещ до лифта, е доста нередовен, продължихме пеша нагоре. Ѕ€х забравила колко уморително е ходенето по наклонен терен рЯШЙ Ќо с известно количество почивки стигнахме и до този лифт – който също не работеше. ѕродължихме по посока ƒрагалевски манастир, разходихме се из гората, наслушахме се на песните на птиците и на ромоленето на поточетата. Ѕеше красиво, зелено, свежо и тихо. “ишина, ко€то вече ми липсва.
Ќа слизане вече б€хме доста уморени, но и н€как отпочинали – от ежедневните проблеми. Ќаправих доста снимки и качих тези, които харесах, в галери€та си – албум “¬итоша”. » сега, когато реших да потърс€ информаци€ за “¬ъжени линии” ќќƒ, попаднах на горната страница. »ма и актуална информаци€ за цените, работните и почивни дни на лифтовете. “ака че ако решите да се качите, първо погледнете там. Ќе че си прекарахме зле, но не можахме да изпълним плана си за ден€ рЯШЙ

12/5/2005

„рез примери към правилно общуване

Filed under: Computers,Daily,Humor — Izida @ 5:14 pm

ѕон€кога най-добри€ начин да покажеш нечие неправилно поведение е като го илюстрираш с пример. ≈то на какво попаднах в подписа на пишещ в една новинарска група :

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is it such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing on usenet and in e-mail?

5/5/2005

»мен ден

Filed under: Daily — Izida @ 1:26 am

¬ече е 5 май, което ще рече, че имам имен ден рЯЩВ

„естито на всички, с които си сподел€ме името »рина!

ћалките радости в живота

Filed under: Daily — Izida @ 1:24 am

Ѕ€х забравила какъв кеф е да си имаш посто€нна »нтернет връзка вкъщи! ћога отново да чета блогове, да участвам във форума BgDev. — една дума – да вод€ и сво€ паралелен “он-лайн” живот както преди рЯШЙ

ј н€кои при€тели ми се чудеха защо ми е »нтернет извън офиса – май вече съм прекалено привикнала да намирам вс€каква необходима информаци€ из ћрежата, за да искам да се лишавам. ўом и баба ми веднъж ме помоли да намер€ н€каква информаци€ с думите : “ѕотърси в »нтернет…” – €вно все повече хора осъзнават гол€мата рол€ на ћрежата като източник на разнобразна информаци€.  оето ме радва!

3/5/2005

–азходка до јльоша

Filed under: Daily,Photography — Izida @ 1:30 am

ќтдавна не б€х изкачвала Ѕунарджика – красив хълм, много зелен, изпълнен със звуци на славеи и косове. Ќасладих се да погледна към тепетата, н€кога населени в рамките на стари€ “римонциум, да се порадвам на слънчевото време и почивката, на жизнерадостното небе и радостни€ см€х на децата.

—нимки можете да видите в галери€та “–азходка до јльоша (ѕловдив), 01.05.2005”.

пїњ